Hava Durumu

24 Haziran…

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2018 12:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 12:11
 Türkiye seçim atmosferine resmen girdi. 24 Haziran 2018 tarihi, AK Parti ve MHP önerisi ile Türkiye’nin dönüm noktalarından bir tanesi olması için meclise sunuldu. Artık hayırlısı olsun demek gerekiyor. Gerçi 24 Haziran tarihi Türkiye de önemli bir tarihti. Onun sebebi ise liseli öğrencilerin üniversiteli olabilmeleri için sınava gireceği tarih olmasıdır. YÖK hemen yeni bir düzenleme ile tarihi erteledi ve 24 Haziran tarihi artık Türkiye’nin ilk başkan seçeceği tarih olarak karşımıza çıktı. Şimdiden hayırlısı olsun.

Tabi ortaya konan bu tarihin birçok söylentiyi beraberinde getirdi.  Bu söylentiler hem günümüzü meşgul ederken görülüyor ki uzun bir süre de zamanımızı meşgul edecek. Eminim ki seçimlerin bitmesiyle de 24 Haziran tarihin seçilme nedeni ülke gündemini yıllarca meşgul edecek.

24 Haziran tarihinin seçilmesinin sosyal medyadaki yankılarına baktım. Dünyadaki paylaşımlara, ülke içindeki paylaşımlara, siyasi tarafların paylaşımlarına, parti üyeliği olan kişilerin paylaşımlarına ve olaydan uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin paylaşımlarına… Gördüğüm şu ki Türkiye ciddi bir kutuplaşma yolunda. Tabi buna sosyal medyadaki paylaşımlara bakarak karar vermek tabiî ki doğru değil ama görülüyor ki önlem alınmaz ise kutuplaşma için güçlü bir başlangıç olmasına neden olacak.

Ak Parti Osmangazi Teşkilatı’nın dün gerçekleşen basın toplantısında seçimlere start verdiğini resmen ilan eden ilk ilçe teşkilatı oldu. Sayın başkan Ufuk ÇÖMEZ basın toplantısında açıkça dillendirdi ki sandık görevlilerine kadar organize olunduğunu söyledi. Sayın Çömez Osmangazi teşkilatının, Bursa’nın en genç yönetim kuruluna sahip olduğunu göstererek çok aktif olarak çalışacaklarının sinyalini verdi. Kendilerine başarılar dileriz. Yine aynı basın toplantısında Osmangazi Belediyesi Başkanı sayın Mustafa DÜNDAR, AK Partiyi iktidara getiren en önemli özelliğinin yerel yönetimlerin olduğunu söyledi. AK Parti yerel yönetim konusunda birçok yerde gerçekten başarılı ve bunun yansımasını da açıkça parti görmekte.

AK Parti Osmangazi teşkilatına kolaylıklar diler ve başarılar dileriz.  Sunduğumuz iyi dileklerimiz yapılacak bu seçimde, tüm siyasi partilerimize lazım olacak.

Biz gelelim siyasi partilerin ve siyasi tarafların 24 Haziran için neler yapması gerektiğine. Çünkü Türkiye’nin en fazla kutuplaşmasına neden olan şeyin kullanılan dildir.  Bugün toplumun her kesimi kolaylıkla yıkıcı ve yok edici bir dil kullanmakta. Sonuçlarının nereye gideceğine hiç bakmadan hareket etmekte… Bunun en iyi göreceğiniz yer ise sosyal medya, sonrasını ise gazetelerde ve televizyonlarda görmek mümkün.

Siyasi partilerin bugün yine en fazla üstünde duracağı şey ise vatandaşın darlığa düştüğü konularına çözümler ortaya koymak. Zaten yegâne temelde bu… Bu temelin içinde ise ülkenin; adalet, eğitim, sağlık, ekonomik, kültürel gibi konularını her zaman daha da üst seviyelere taşımak için çalışmaktır. Bugün vatandaş çok dertli… Kadın – erkek arasındaki eşitsizlikler, çocukların cinsel istismara uğraması, beyin göçü ile kaybettiğimiz birçok kişinin olması, kültür sanat etkinliklerinden yoksun olunması, Kapatılan iş yerlerinin sayılarının artıyor olması, tarım ve hayvancılığın ülke genelinde hızla azalıyor olması, üretimden daha çok tüketim olması, petrolde-yabancı paradaki korkun artışlar, kredi borçlarının altında kalan insanların sayılarının artması, işsizlik sorunları, ülkede bulunan Suriyelerin verdiği zararlar, plansız kentsel dönüşümler, vergilerin bel büküyor olması, doğanın yok olması, hayvanlara zarar verilmesi… Daha da sayabileceğimiz o kadar çok konu var ki…

Ne yazık ki ülke siyasilerimiz ve siyasete gönül veren vatandaşlarımız bu konular üzerinde pek durmamakta. Daha çok birbirini eleştirmeyi seçerek gelecek nesillere kötü örnek olmaktadırlar.

Türkiye birçok seçim ve birçok lider görmüştür. Hepsinin sonu kesinlikle kara topraklardır. Ancak gelecek nesillere ne bıraktığı ile anılan kişiler olacaktır. O nedenle sadece günü düşünerek hareket etmemek gerekir.

Görülüyor ki bir büyük bir vatandaş kitlesi olan biteni takip ediyor. Büyük sözler söylemekten kaçınıyor. Haklılarda. Çünkü siyasi arenayı kokluyorlar. Sonra bu vatandaş grup kararını verecek. Nasıl mı verecek 24 Haziran günü sandığa gidenler; toparlayıcı olan, gelecek nesillere yönelik hareket eden, vatandaşın çağdaş yaşantısına artı katan, hukukun gücünü adaletten yana kullanan yani vatandaşın refahını artırmaya yönelik çalışma yapacak siyasi düşünceyi destekleyecek. Artık vatandaş icraat beklediğini açıkça dillendirdiği bir dönemdeyiz. Artık vatandaş dünü ve bugünü değerlendirirken gelecek için nelerin kendisini beklediğini sorguluyor. Tabi körü körüne siyasi partilerinin arkasında duran kişiler var bunlara da Allahtan acil şifalar diliyoruz. Zehirlenmişler çünkü…

24 Haziran seçimleri tüm ülkemize şimdiden hayırlı olsun. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza güzel günler getirsin. Çünkü bir seçimden vatandaşın bekleyeceği tek şey var o da güzel günlerdir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.