Hava Durumu

Açılması engellenen üçüncü göz

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2018 16:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2018 16:29
 

Sağlığımızı tehdit eden sodyum florür ve sularımızdaki kireç tüketimine dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunların çeşme suyuna, hazır - işlenmiş gıdalara ve diş macununa katılması ile Pineal Bez kireçlenmektedir. Pineal Bezin işlevselliğini yitirmesiyle de, bedensel ve ruhsal hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

Pineal Bez (pineal gland), beyinde ve simetrisi iki kaşımızın arasına gelen bölgede bulunmaktadır.  Beyindeki yeri ve işlevleri ona, Üçüncü Göz ismini verdirmiştir.

Pineal Bezde dokusal olarak gözdeki gibi, retina ve kornea vardır. Bu organın gözden farkı, ışık kesildiğinde işlevselliğinin başlamasıdır.

Şekli çam kozalağına benzediği için, Latince “pine - çam" kökünden gelmektedir. Çam kozalağı simgesi, bu bez için kullanılmaktadır.

Çam kozalağı simgesiyle; Papanın ve Osiris' in asasında bulunmaktadır. Vatikan' da bir Kozalak Heykel vardır. Buddha temsillerinin kafasında, bu simgeye rastlamak mümkündür. Pineal Bez sembolü; Mason amblemlerinde, 1 Amerikan Doları' nda ve Antik Mısır’ ın duvar resimlerinde görülmektedir.

Erişkin bir insanda ortalama ağırlığı 100 - 150 mg ve büyüklüğü 5 - 8 mm çapında olan bir organımızdır.

Küçük yapısına rağmen, vücutta böbrekten sonra en çok kanlanan ikinci organdır.

Modern Felsefe'nin kurucularından olan Descartes, “Epifiz Bezi, ruh ile bedenin birleştiği noktadır" demektedir.

Rakım arttıkça Pineal Bez (Epifiz Bezi) salgısı artmaktadır. Bu yüzden ibadethanelerin yerlerinin, rakımı yüksek yerlerde tercih edildiği düşünülmektedir.

Epifiz Bezi ile Melatonin, Serotonin Hormonları ve Dimeltiltriptamin (DMT) Molekülleri salgılanmaktadır.

Melatonin, Pineal Salgı Bezinin retina tarafından uyarılmasıyla karanlıkta salgılanır. Bu yüzden uyku hormonu olarak adlandırılır.  

Melatonin Hormonu uyku kalitesini, süresini ve vücudun biyolojik saatini dengelemektedir. Aynı zamanda depresyon gibi duygu - durum bozukluklarında yapıcı etkileri vardır.

Üreme sistemine, solunum sistemine, dolaşım sistemine ve immun sisteme etki eden Melatonin Hormonunun en önemli özelliği, güçlü bir antioksidan olmasıdır.

Bu hormonun yaşlanmayı geciktirmek ve kansere karşı savaşmak gibi etkileri de bulunmaktadır.

Serotonin Hormonunun işlevleri; iştah kontrolü, uyku düzenleme, hafıza ve öğrenme, vücut ısısını ayarlama, davranış, damarların etrafındaki kaslarda kasılma, hormonal düzenleme ve duygulanım olarak sayılabilir.

Dimeltiltriptamin (Ruh Molekülü), uyku sırasında salgılan bir halüsinojendir. Uyku dışında sadece ölüm ve doğum anında salgılanır.

DMT, doğadaki tüm canlılarda görülen psikoaktif bir maddedir.

DMT salgılanması, rüyaların görüldüğü evreye denk gelir ve etkilerinin arasında zaman algısında değişim vardır.

Pineal Bezden salgılanan hormonların miktarlarına bağlı olarak, beyin ve zihin sistemlerinin ruhani ve metafizik boyutlara açıklık oranı değişmektedir.

Pineal bezden salgılananlar göz önüne alındığında, insanın beden ve ruh sağlığı için pineal bezin etkinleşmesi gerektiği anlaşılıyor.

Tabi, her şeyin azı karar çoğu zarardır...

Hepimize sağlıklı bedenlerimizde, ruhsal yolculuğumuzu huzurla tamamlamayı dilerim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.