Hava Durumu

Acun ILICALI'ya verin Eurovizyon’u

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2016 16:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 16:21

Eurovisyon Şarkı Yarışması hakkında hatırladığım; yarışma olduğu geceler Türkiye TV başında, şarkımızın sırasının gelmesini heyecanla bekler, şarkıcımızın seslendirdiği şarkıyı tüm ülkelerin dinlemesi beni (bizi) mutlu ederdi. Önemli olan, sunucunun orda "Türkiye" diye, takdim etmesiydi.

TRT genel müdürü, 2013 yılında yarışmada bloklaşma olduğunu, artık katılmama kararı aldıklarını belirtti, Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ'da, bu kararı haklı bulduğunu ve desteklediğini söyledi.

Toplumlarda bloklaşma, fikir ayrılığı her zaman olur, önemli olan ayrılığın olması değil, olmamasıdır. Herkes aynı düşünürse koyun sürüsüne döneriz.

Biz 1975 yılında Semiha Yankı'nın, Seninle Bir Dakika şarkısıyla 3 puan aldık ve sonuncu olduk. Ama o zaman kimse bunu sorun etmedi.

1978 'de Nilüfer ve Grup Nazar ile 2 puan, 1980'de Ajda PEKKAN "Aman Petrol" ile 23 puan 15. sıra, 1983'te Rahmetli Çetin Alp "İşte Opera" ile Zero Puan, 1984'de "Halay" ile 37 puan, 1986 yılında ise Seyyal TANER, Candan ERÇETİN ile ilk 9'a girmeyi başardık. MFÖ ikinci sefer katıldığı yarışmada 5 puanla 21 oldu. Kimler katılmadı ki; Kayahan, Nilüfer, Arzu Ece, Şebnem PAKDER, Tuba ÖNAL, Grup Mistik... Hep kötü sonuçlar aldık. İlk başarımız, 1997’de Şebnem Paker ile, "Dinle" isimli şarkısıyla üçüncü olmamızdı. Birkaç yıl sonra da ilk kez birinciliği elde ettik. 2003'te Sertap ERENER söyledi. Demir Demirkanın bestesi "Everway That I Can" ile birinciliği kaptık. İkinciliğimizi de sonrasında Athena’ ile yaşadık. "For Real" bestesiyle iyi bir sonuç çıkardık. 2010 da Manga ile gene 2. olduk. Aslında bu şarkıcı ve bestecilerin yarışmadaki performansları, Türk Pop müzik tarihi.

Avrupa Yayın Birliği'nin düzenlediği bir yarışma. Amaç, üye ülkelerin ortak canlı yayın yapabilme kabiliyetlerini ölçmek. 1956 yılında internet daha yoktu. San Remo Şarkı yarışmasından doğdu bu fikir. 24 Mayıs 1956'da İsviçre'nin Lugano kentinde, Kursaal Theatre da Hollanda, İsviçre, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İtalya yarıştılar.

Size bir de ilginç bir bilgi vereyim: Johnny Logan'dan bildiğimiz İrlanda, 7 kez Birinci geldi. Otuz dört yıl boyunca Türkiye program prodüktörlüğünü yapan Bülent Özveren de bir röportajında, " Avrupa bu durumdan çok rahatsız, katılmamız için ısrar ediyor" yorumunu yaptı.

TRT'ye bir önerim var. Acun ILICALI'ya Prodüktörlüğünü verseler, ya da kanalına... Ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. Yarışmalarının hepsi dünya standartlarında ve kendisi başarılı bir yapımcı.

2016 yılında birinci gelen Ukraynalı Jamala (Cemile), Türkçe sözlerle başlayan şarkısı ile birinci geldi ve şarkısını tüm Avrupa beğendi.

Dünya bu kadar değişirken, siyasete alet olduğu söylenen yarışmayı yasaklayarak esas onların siyasete alet etmesi traji komik değil mi ?.

Köle bir ailenin çocuğunun, ülkenin başkanı olduğu bir dünyada, ülkelerin bloklaşmasını bahane edip, müzik potansiyelimizi yok etmeye çalışmak gibi bir şey.

İyi Seyirler

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.