Hava Durumu

Kirlenmişiz

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2017 19:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 19:07

Türkiye yoğun gündem altında büyük sorunlarla ilgilenmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçiş süreci, fetö terör süreci, pkk terörü, Suriyelilerin durumu, ekonomik sıkıntılar, eğitim problemleri derken gerçekten çok yoğun bir gündem ülkemizin etrafında yer etmiş. Ne yazık ki hepsi birbirine bağlı olan bu sorunlar çözmeye kalkmak ise neredeyse imkansız. Mevcut iktidar ve muhalefet partileri dahil dönemin içinde bulunan siyasilerimizin hiç biriyle de çözülebileceğini sanmıyorum. Çünkü o kadar birbirine Girit ilişkiler ağlar, bağlar oluşmuş ki adım atılması mümkün olmuyor. En aşağıdan en yukarıya kadar neredeyse temiz kimse kalmamış. Bugünlerde resmen onu görüyoruz.

Allah sonumuzu hayır eylesin. Diyecek gerçekten çok bir şey yok.

Dedim ya birbirine Girit şeklinde her şey. Yerel yönetimler, STK’lar, kamu görevlileri, ticaret haneler hepsi birbiriyle değişik ilişkiler kurmuş toplumun bir kısmını da alan bu ağ toplumun büyük bir kısmına zulüm uygulamaktadır.

Dün gece mecliste ve meclis dışındaki partili genç arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bir anlık tüm yetkileri o kişiye verdik. Verdik ki Yasamayı, Yürütmeyi, Yargıyı, Basını, STK’ları, TSK’yı, Dış Politikaları, Ekonomiyi hangi yöntemlerle nasıl düzeltirsin. Oyun bu ya çözümler gelişecek sandık. Ne mümkün ki öyle bir şey olmadı. Çünkü hepimiz 20-30 yaşları arasındaki insanlarız ama gördük ki siyasi partili genç arkadaşlar adam kayırma derken çözümsüzlükler içinde buldu kendini.

Çünkü onun siyasi partisinin içindeki kişide şuan ki mevcut gidişatın bir parçası. Evet ne yazık ki Siyasi partilerimizin büyük bir kısmı çıkarlar ve adam kayırmacılıklar nedeniyle kirlenmiş. Sonra onlara döndüm keşke dedim “Çıkarlarınız ülke çıkarı için olsa ve adam kayırmalarınız vatandaşlarımız için olsa”. Oyunumuz çözümsüz ve sadece birbirini suçlayan diyaloglarla oldu. Sonra bir genç arkadaş daha geldi aramıza. Arkadaşımız toplumsal bazı çalışmalar içinde ve birçok eve sosyal yardımlar götüren bir organizasyonun içinde. Ona aynı şeyi dedik. Tüm yetkiler senin ve bizi bu çıkmazın içinden nasıl çıkarırsın. Hem tanıdığım hem de daha önce konuştuğum için ne söyleyeceğini de tahmin ettiğim için sözü ona verdik. Dedi ki “Dünya’nın geçici olduğunu önce anlatır ve adalet kavramını, vicdan kavramını öğretirim. Dünyada usulsüzlük yapmış yada usulsüzlüğe göz yummuş kim varsa devletin birimlerinden çıkartır yerine ilim,bilim sahibi kişileri getiririm. Tüm ticari kuruluşları denetler usulsüzlük yapmışları cezalandırır, usulünce hareket etmişler varsa ödüllendiririm. Devlette denge ve denetleme siteminin kurulmasını destekler ve ödül, cezalandırma sistemini kurarım.” Evet, sözün bittiği yerde bu. Sürdürülebilir bir sistemin temelini atmak.

Sohbet ettiğimiz hiçbir arkadaş yanlış diyorsun demedi, diyemezde ama evet seni destekliyoruz da diyemediler. Hepsi dillerinin ucuyla evet haklısın dediler.

Genç nesil de bu şekle düşünürken siz karar verin bu sistem nasıl düzeltilir. Evet, ne yazık ki tertemiz insanların gelip bu köhnemiş ve ben bilirim diyen zihniyetlerden kurtulması gerekmektedir. Bunu yapabilmek gerçekten çok zor çünkü gerçekten çok kişi kirlenmiş….

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.