Hava Durumu

Bağışıklık sistemini ‘huzur’ güçlendirir

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 00:00
 

Korona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı son günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi her zaman ki gibi yine gündeme geldi. Peki, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmamız gerekiyor? Bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi takviyeleri ve vitaminleri almamız gerekir?

Bugün size bu konuyla ilgili temel bilgiler aktaracağım. Biliyorum ki doktor değilim ama görüştüğüm tüm uzmanlardan aldığım ortak görüşü size aktaracağım. Tabi bu aktarımdan önce bağışıklık sistemine zarar veren birkaç durumu da sizinle paylaşacağım.

Bağışıklık sistemi değince sadece yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle mümkün olacağını düşünmekteyiz Ne yazık ki yediğimiz ve içtiğimiz besinler tam anlamıyla takviyedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyorsak huzurlu bir yaşamda olmamız muhakkak zorunludur.

Bağışıklık sisteminin güçlü olabilmesi için;

İlk önce evinde huzurlu oturmalıdır. Elektrik, su, kira, doğalgaz gibi ödemeleri düşünmediği gibi sırtını koyduğu yatağının rahatlığından ve camından bakınca ruhunun dinleniyor olmasından geçmektedir,

Huzurlu olabilmek için güvende olmak gerekir. Güvende olmak kavramı çok geniştir. İki farklı alandan örnek vermek gerekirse, evinin kapısını açık bırakıldığında hırsızın ve uğursuzun eve girmeyeceğini bilmekten, çocuklarının gelecekleri için kaygısız yaşam duymaya kadar olan her aşama güvende olmanın içinde yer alır.  

Bağışıklık sistemiyle ilgisi yokmuş gibi görünen başka bir konu ise, insanların kitlesel olarak birbirlerini düşman gibi görüp gruplaşmaktır. Bu gruplaşma yani kutuplaşma nedeniyle insanlar sürekli olarak tedirgindir. Bu tedirginlik insanı ne uyutur, ne olumlu düşünmeye sevk eder, nede umut verici çalışmaların gerçekleşmesine ön ayak olur. Ne yazık ki yaşadığımız coğrafya ciddi derecede kutuplaşmış haldedir. Bu kutuplaşmanın birçok nedeni ve sebebi vardır. Ancak korona karşısında ise hiçbir kutuplaşmanın haklı bir nedeni yoktur. Kutuplaşma bitmediği sürece vatandaş huzurlu olmayacaktır. Dolayısıyla salgına yenildiği gibi insanlığa da yenilecektir.

Bireysel olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin yolu ise her ne olursa olsun iyi ve pozitif düşünceye kendimizi sevk etmekten geçmektedir. Kendimizi pozitif yönde düşünmeyi öğretirsek emin olun ki, hem fizikken güçleneceğiz, hem zihnen olgunlaşacağız ve tabi ki hem de ülke olarak birçok olumsuzu iyileştirme yolları bulunmuş olunacaktır.

Tabi bol bol gülmeyi ihmal etmemekte temel gıdalardandır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için huzurlu olmanın önemini size aktarmaya çalıştım ancak unutmamak gerekiyor ki vücudun da ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlara doğrudan yanıt vermemiz gerekmektedir.

Vücudun ihtiyacı olan hiçbir şeyin fazlasını vermek bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirmez.

Vücudu dinlendirecek kadar uyku almak ve vücudun ihtiyacı kadar su içmek bağışıklık sisteminin en büyük desteklerindendir.

Mümkün oldukça renkli meyve, sebze ve gıda yiyecekleri tüketerek A, B, C, D ve V vücudun ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Hangi gıdada hangi vitamin var tek tek yazmayayım. Ancak duyuyorum ki o gıda ürünlerini temin edebilecek ekonomik güce sahip miyiz?

Haklısınız birçok kişi değil. Birçok kişi hem huzurlu olmak için gerekli şartlara sahip değil hem de takviye niteliğindeki vitaminleri alabilecek ekonomiye sahip değiller. İşte bu noktada sosyal devletin imkanları devreye girmelidir.

Sosyal devlet vatandaşın zor şartlarında yanında olandır.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.