Hava Durumu

Benlik yarışında kazanan olmak

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2019 11:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2019 11:26
 

Hatırlanması gereken varlığımız, dört kitaptan başlayıp şarkılara kadar yazılıyor. Onunla yaşamımızı sürdürmemiz gerekirken, arada aklımıza geliyor ve benlik gücü zehirlenmesi yaşıyoruz.

...

Bir ben var ki benim içimde

Benden öte benden ziyade

Bir sen var ki senin içinde

Senden öte senden ziyade

...

Sonra içsel ruhi varlığımızdan koptuğumuzda, yollar ve duraklar bizim sistemimizden çıkıyor. Zamanla yolumuzu aramayı bile unutuyoruz.

Özümüze ters düştüğümüzde neler yapıyoruz?

Konuşalım...

Sanatçılarımız, küslükleri ve birbirlerine açtıkları tazminat davalarıyla gündeme geliyor. Mahkemeler sıklıkla, kullanılan kelimelerin hangisinin daha ağır ve kabul edilemez olduğu terazisini ellerinde tutuyor. Dosyalar, iki insanın kalplerinden dökülen kurtlarla kabarıyor.

Haklı arayışında, uzlaşmayı unutan yetişkin bireyler olabiliyoruz...

En son kendi çocuğu ebelesin yarışına giren annelerimiz, kazananı önemsiyor. Bir oyun, kazanma hedefine dönüştüğünde, mutluluk ve paylaşım kaçıyor.

Birinciliği, mutluluktan önde tutuyoruz...

Sınıfın gözde öğrencisini yetiştiren annemizin göğsü kabarırken, gözdesi çocukluğunu yaşamadan büyüyor. Komşu arkadaşlarıyla oynamaya vakit bulamayan çocukta sosyalleşme eksik kalıyor. Çocuğu ileride, iş ve özel hayatında ilişkileri yönetemeyen bireye dönüşüyor.

Okul hayatında sergilenen akademik başarı, hayatı yaşama başarısını ekarte ediyor...

Arkadaşların arasında, toplantı günü ayarlanırken gruptan seçmece kişiler belirleniyor. Seçilmeyenlerden habersiz bir whatsapp grubu daha açılıyor. Tombaladan kim çıktıysa bir dönemlik toplantıda beraber olunuyor. Bir sonraki seneye kim denk gelirse, onunla devam ediliyor.

 

Maksat toplanmak, gün parası toplamak ve çay içmek fakat kimlerin kırıldığı önemsenmiyor...

Günümüzde ilişkilerimizi şekillendirmekte, dikkatsiz ve bencil davranmamıza verilen örnekler çoğaltılabilir. Sizin de aklınıza ve başınıza gelen benzer durumlar vardır.

Benliğin varlığını ispat çabasında, özümüzü kaybediyoruz. İçimizdeki cevheri dağıtıyoruz.

Beka sahibi varlığımızın dili bedenimizi konuşturursa, asıl ihtiyacımız olan isteklerimize yöneliyoruz. Kendimize değer veriyoruz. İlgi alanımızı besleyerek işimizde verim elde ediyoruz.

Kendimize değil, başkalarına göre kendi pozisyonumuza odaklanmamız ise başarımızı engelliyor. Sosyal çevremizde negatif tepkiler yaratıyor.

İç barış, bize başarı ve sosyal çevremize uyumu getiriyor. Kendimizle ve çevremizle barışık yaşadığımızda, dünyamız cennete dönüşüyor.

Hepimize özümüzdeki büyük güzellikle kucaklaştığımız, iki cihanlık saadeti diliyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.