Hava Durumu

20. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası yarın Mustafakemalpaşa’da başlıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından ortaklaşa organize edilen “20. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası” yarın Mustafakemalpaşa’da başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2019 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
20. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası yarın Mustafakemalpaşa’da başlıyor
 Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından ortaklaşa organize edilen, Spor Toto ve Kültür Bakanlığı’nın da katkı verdiği 20. Uluslar arası Türk Daması Şampiyonası, 23-24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde Merkez Katlı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek. Şampiyona, 50’si yabancı 200’den fazla damacı katılacak. Organizasyon yarın saat 11.00’da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Hakem heyetinin eşleştirmesiyle birlikte saat 15.00’de 1. tur müsabakasının gerçekleştirileceği şampiyona 3 gün sürecek ve 25 Ağustos Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Uluslararası satranç kurallarının (İsviçre Sistemi) uygulandığı 9 tur üzerinden yapılacak yarışmada, birinci 3.000 TL, ikinci 2.000 TL, üçüncü ise 1.000 TL’lik  para ödülünün sahibi olacak.


“DAMA KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURUYOR”



Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kıvrak zekanın ürünü olan ve usta-çırak ilişkisiyle büyüyen, aynı zamanda Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında da “Türk Daması” adıyla hala yaygın bir biçimde oynanan dama oyununu Osmanlı’nın kültür mirası olarak geleceğe taşımak istediklerini söyledi. Başkan Kanar, “Dama, ülkemizde çok bilinmesine rağmen maalesef günümüzde bilgisayar oyunlarının popülerliğinin gerisinde kaldı. İlk çağlardan beri zihnin gelişimi için büyük bir işlev gören bu geleneksel oyunu yaygınlaştırmak için 20 yıldır çalışıyoruz. Bu süre zarfında yerli ve yabancı binlerce damaseveri Mustafakemalpaşa’da ağırladık. Hedefimiz; milli kültürümüz olan bu güzel oyunu daha fazla kitlelere ulaştırmak ve gençlerin katılımını her yıl daha fazla artırarak onları bilgisayar oyunlarının esaretinden kurtarmaktır. 20 yıl önce bu yönde atılan ilk adımın heyecanını bugünde paylaşmaya devam ediyoruz. Damaya gönül veren tüm vatandaşlarımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum “ dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.