Hava Durumu

65 LİK GENÇLERİN BOCCE HEYECANI

Bursa Ali Osman Huzurevi’nde gerçekleşen sportif faaliyetlerden olan Bocce sporu yaşlılarımızın ilgisini çekiyor. Türkiye genelinde birçok yarışmaya katılarak başarı elde ettiklerini ifade eden Huzurevi sakinlerinden ve Bocce sporcularından Ali Kaya Bocce başarılarını gazetemize anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2017 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
65 LİK GENÇLERİN BOCCE HEYECANI
 Huzurevinde başlattıkları bu uygulamanın yaşlıların bel ağrısı ve eklem rahatsızlıklarına da iyi geldiğini söyleyen Ali Kaya, em spor yapıyoruz, hem ağrılarımızdan kurtuluyoruz hem de kilo veriyoruz dedi.

“YARIŞMA HEYECANI YAŞADIK”

Bocce yarışmalarına katıldıklarından bahseden Ali Kaya, ‘Bursa Ali Osman Huzurevi olarak Bocce yarışmalarına katıldık.. Yarışmadan ziyade bir tanıtım oldu. 65 yaş üstü kişiler için bir Bocce ligi kuruldu. Türkiye Bocce Federasyonu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün birlikte yaptığı bu sportif uygulamadan dolayı çok memnunuz. .

“TEKRAR SAĞLIĞIMIZA KAVUŞTUK”

Bocce sporunun sağlığa olan yararlarından da bahseden Huzurevi sakinlerinden Ali Kaya, ‘huzurevimizin bahçesine bocce sahası var. Siyah ve beyaz topları kullanmak için karşılıklı iki takım kuruyoruz. Oyuncumuz yuvarlak daire içerisinde durarak topunu hedefe atmaya çalışıyor. Hedefe en yakın hangi renk top varsa bu topların sayısı en fazla olan grup kazanıyor. Huzurevi sakinlerimiz bu oyunu çok sevdi. İstedikleri zaman oyun sahamıza gelerek bocce oynuyorlar. Onların en büyük zevki haline geldi bu oyun. Bocce, ayrıca bel ağrısı, eklem ağrısı gibi şikâyetleri olan kişilerde de hızlı bir iyileşme sürecine yarar sağladı. Artık daha rahat hareket etmeye ve daha az ağrı yaşamaya başladılar.’ Diyerek bu sporla birlikte Huzurevi sakinlerinin spora olan ilgilerinin arttığını belirtti.

“SPORUN YAŞI CİNSİYETİ YOK”

Bocce milli sporcu Kaya, “ Antalya’da Türkiye şampiyonasında 1. Olduk. Daha sonra yurtdışında şampiyonalara katıldık ve milli sporcu olduk.  105 takımın katıldığı Türkiye ligi Mayıs ayında gerçekleştirildi yine derece aldık. Huzurevinde insanlar ya odasında yatıyor ya da bahçede zaman öldürüyor. Can sıkıntısı ve boş bir zaman kaybetme ile geçiyor. Zaman geçmek bilmiyor. Böyle etkinlikler sayesinde sağlıklı ve mutlu oluyoruz. Ben 115 kilodan 85 kiloya düştüm. Spor sağlık derler ya çok doğru. Burada bisikletlerimiz de var aktivite için bu tür faaliyetlerin daha çok artırılması gerekiyor.  Sporun cinsiyeti, yaşı yok. Bizim takımda 2 tane bayan arkadaşımız var. Fatmanur arkadaşımız dilsiz ama çok başarılı bir sporcu. Milli takımda ay yıldızlı formamızla kürsüye çıktığımızda 27 ülke bize kucak açtı. Bu yaştan sonra böyle mutluluklar yaşamak inannın çok gurur verici” diye konuştu.

HABER: BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.