Hava Durumu

BAŞKANLIK KUPASI’NA GÖRKEMLİ FİNAL

Yıldırım Belediyesi’nin, ‘Spor Şehri Yıldırım’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘2. Başkanlık Kupası’ tamamlandı. Turnuvada şampiyon olan takımlar kupalarını Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAŞKANLIK KUPASI’NA GÖRKEMLİ FİNAL
 Yıldırım Belediyesi’nin bu sene ikincisini düzenlediği Başkanlık Kupası oynanan final maçlarının ardından tamamlandı. İlçede bulunan 32 ilk ve ortaokuldan 2005, 2006 ve 2007 doğumlu 384 öğrencinin mücadele ettiği futbol turnuvası nefes kesen mücadelelere sahne oldu. 2005 doğumlular kategorisinde Peyami Safa Ortaokulu, 2006 doğumlular kategorisinde Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu ve 2007 doğumlular kategorisinde Emine Sait Uyar İlkokulu rakiplerini geride bırakarak kupanın sahibi oldular. Yıldırım Belediyesi Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvada şampiyonlara Başkanlık Kupası’nı ve madalyalarını Başkan Edebali verdi. Organizasyonun kapanış törenine Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Belediyespor Kulüp Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

 

‘ÖNCELİĞİMİZ CENTİLMENLİK VE SPOR AHLAKI’

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştığı turnuva kapanış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Başkanlık kupası adını verdiğimiz müsabakalarda çocuklarımıza yeşil sahalarda centilmenliği, spor ahlakını aşılamak adına bir organizasyon gerçekleştirdik. Turnuva, çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak, teknoloji bağımlılığından kurtarmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Yıldırım tarihi birikimi, kültürel birikimi ve genç nüfusuyla gelecek vadeden bir ilçe. Geleceğimizi şekillendirecek olan gurur kaynağımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bizlere güç katacaklar. Turnuvada mücadele eden ve dereceye giren tüm takımlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

‘GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Sportif faaliyetlerin okul eğitiminin yanında çocuk gelişiminde büyük önem arz ettiğini de vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sportif organizasyonları gerçekleştirirken, evlatlarımızın akademik çalışmalarını ihmal etmeden geleceğe hazırlıyoruz. Fiziksel aktiviteler yapan çocukların okul başarısı da artar. Sağlıklı ve donanımlı nesiller inşa ederken yavrularımızın sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri en büyük hedeflerimizden biri” şeklinde konuştu. Yıldırım’da kültür, sanat ve sporla ilçenin geleceğine yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Edebali, “Söyleşi, konferans, sempozyum, tiyatrolar, kültür turları, münazara yarışmaları ve şehir pasaportu projelerimizle ile ilçedeki çocuklarımıza ulaşıyoruz. Yavrularımız spor yapma imkanının yanı sıra yeni arkadaşlık ve dostluklar kurma fırsatı yakaladılar. Turnuvada mücadele eden tüm çocuklarımızı kutluyor, eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

ŞAMPİYONLAR KUPALARINI ALDI

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törende turnuvada şampiyon olan Emine Sait Uyar İlkokulu, Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu ve Peyami Safa Ortaokulu kupa ve madalyalarını Başkan Edebali ve protokolün elinden aldı. Turnuvada 2005 doğumlular kategorisinde Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu 2’nci, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 3’üncü oldu. 2007 doğumlular kategorisinde Akıncı Türk İhsan Dikmen İlkokulu 2’nci olurken Fidyekızık İlkokulu 3’üncü oldu. Birbirinden zorlu 61 mücadelenin yaşandığı turnuvanın gol kralı ise Berat Dalgıç oldu. Organizasyonda dereceye giren takımlar ve sporcular kupa ve madalyalarını büyük bir coşkunun yaşandığı kapanış töreniyle aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.