Hava Durumu

Bursa Ampute Gücü’nde Süperlig Coşkusu

Protokol önünde gelen şampiyonluk ile büyük sevince bürünen Bursa Ampute kulübünde süperlig coşkusu devam ediyor. Kulüp Başkanı Faruk Kuzu, “Şampiyonluk maçımıza, AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, Bennur Karaburun, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztar, BASKF Başkanı Osman Kılıç gibi Bursa protokolünün gelmesi sevincimizi ikiye katladı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Ampute Gücü’nde Süperlig Coşkusu
Türkiye 1. Ampute Liginde mücadele eden ve son maçında Mihraplı sahasında rakibi Adana Bedensel Engelli takımını 10-0 gibi farklı bir galibiyete yenerek süperlige çıkma hakkını kazanan Bursa Ampute Gücü spor kulübünde şampiyonluk coşkusu sürüyor. Kulüp Başkanı Faruk Kuzu o güne ait duygularını anlatmakta zorlandığını ifade ederek.

ZOR GÜNLERDEN ŞAMPİYONLUĞA!

“1. Ampute ligi birinci grupta 9 takımdan oluşan grubu 15. maç sonunda şampiyon olarak çok zor günler geçirdik ama ben, yönetim ve takımımız şampiyonluğa inanmış bir ekip olduk. Elbette normal takımlar gibi imkânlara sahip değiliz zaten bütçemizden de belli oluyor fakat bu bütçeleri bile tamamlamakta güçlük çektiğimiz anlar oldu. Bugün itibarı ile bunları konuşmak belki çok doğru değil ama bu şampiyonluğunda bir gerçek hikayesi var”

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRDİ!

“Geçtiğimiz yıl benimde görev yaptığım Türkiye Ampute Milli Takımın kazandığı Avrupa Şampiyonluğu Ampute futboluna ilgiyi ve dikkati çekmeyi başardı. Buradan milli takımımızı bende tekrar tebrik etmek istiyorum çünkü bu şampiyonluğun bizlere de faydası oldu. Bildiğiniz gibi milli takımımız mart ayında Bursa Ampute Gücü spor kulübümüzü ziyaret ederek bizlere destekte vermiş oldular. Bursa olarak bizimde üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum”

KUPAMIZI FED. BAŞKANIMIZ UZTAR’IN ELİNDEN ALDIK.

“Şampiyonluk maçımıza diğer planlarını iptal ederek katılan Federasyon Başkanımız Arif Ümit Uztar’ın elinden almak büyük bir guru ve onurdu bizim için.  Ayrıca o gün bizleri yalnız bırakmayan Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, Bennur Karaburun, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, BASKF Başkanı Osman Kılıç’a ayrı teşekkür ediyorum. Özel bir teşekkürümde bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen Bursa valimiz İzzettin Küçük bey ile birlikte Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan beye olacak, kendisinin her zaman desteklerini gördük. Ayrıca Bursaspor başkanı sayın Ali Ay’da bizlere sürekli destek veriyorlar”

HERKES BİRER AMPUTE ADAYIDIR!

“Gazi ve engellilerden oluşan takımız dediğim gibi bütün zorluklara rağmen azimle mücadele ederek adeta engellerini ortadan kaldırmışlardır. Bizim takım olarak tek isteğimiz bizlere acıma duygusu ile yaklaşılmaması çünkü bu arkadaşlarımız yaşama azimleriyle tutunmakta, şunu da unutmamak gerekir aslında herkes birer ampute adayıdır. Kimin başına biraz sonra ne geleceğini rabbim bilir, takımımızdaki özellikle gazilerimizin bir dönem herkes gibi sağlıklı bir yaşantısı vardı. Kaderlerine onların birer ampute olmasını yazılmış ama onlar hayata küsmeden ve spor yaparak tüm engelleri aşıyorlar” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.