Hava Durumu

Bursa Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’ne 3. defa ev sahipliği yapacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, 20 Temmuz Cuma günü Atatürk Stadyumu Meydanı ile 21 Cumartesi ve 22 Pazar günleri Keles Kocayayla’da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’ne 3. defa ev sahipliği yapacak
 Etkinlik kapsamında düzenlenecek konserler, halk dansları ve atlı akrobasi gösterileri, kültürel ritüeller, cirit, rahvan, kökbörü, atlı okçuluk, geleneksel okçuluk, yağlı güreş müsabakası ve geleneksel çocuk oyunları ile Türk tarihinin izleri Kocayayla’da yeniden kendini gösterecek. Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) iştirakiyle gerçekleşecek olan 3. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’ne, Orta Asya Türk cumhuriyetlerinden Türkiye’ye göç etmiş soydaşları temsilen sivil toplum kuruluşları da katılacak. STK’lar, organizasyon kapsamında, yaşayan Türk kültürünün tanıtımına yönelik etkinlikler düzenleyecek. 
Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, etkinliğe katılım sağlamak isteyenlerin Bursa Ata Sporları resmi internet adresinden düzenli bilgi alabileceği ifade edildi. Açıklamada, organizasyon alanı içerisinde etkinlik yapmak isteyen STK’ların ‘aynı web site içerisinde bulunan kayıt formunu 30 Mayıs Çarşamba gününe kadar doldurmaları karşılığında’ değerlendirme kapsamına alınacağı açıklandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.