Hava Durumu

Bursaspor evinde galibiyete hasret

Bursaspor, evinde oynadığı sezonun ilk maçlarında kazanmakta zorlanıyor. Yeşil beyazlılar son 7 sezonda, bu mücadelelerin yalnızca birini kazanabildi. Buna karşın söz konusu süreç öncesindeki 4 sezonda Bursaspor evindeki ilk maçlarının tamamını kazanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursaspor evinde galibiyete hasret
 TFF 1’inci Lig’de bu sezon ilk kez kendi taraftarının önüne çıkacak olan Bursaspor, 25 Ağustos Pazar günü Akhisarspor’u konuk edecek. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele eden iki ekibi karşı karşıya getirecek olan bu zorlu randevu öncesinde, yeşil beyazlı ekibin evinde galibiyet hasreti bulunuyor. Sahasında oynadığı son 4 maçı kazanamayan Bursaspor, son 10 iç saha maçında ise yalnızca bir kez galip gelebildi. Bu süreçte 4 mağlubiyet alan ve 5 kez de rakipleriyle puanları paylaşan yeşil beyazlı ekip, evindeki sezonun ilk maçında kazanarak bu kötü grafiğini sonlandırmak istiyor.

Sezonun ilk maçı olmasına karşın, dün satışa çıkan biletlere ise ilginin az olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıl ki kombine satışlarına nazaran bu yıl ki kombine satışlarının ise beşte bir oranında kalması endişe yarattı.

Öte yandan Bursaspor, son yıllarda sezonun evindeki ilk maçlarında dilediği sonuçlara ulaşamıyor. İç sahadaki son 7 sezonun başlangıç maçları dikkate alındığında; Bursaspor’un sadece bir kez kazandığı görülüyor. Bunun dışında 4 kez rakiplerine kaybeden yeşil beyazlılar, 2 kez de puanları paylaştı. Bursaspor, bu süreç içerisinde sezona evinde galibiyetle başladığı tek maçını ise 2017/18 sezonunda Alanyaspor ile oynarken; karşılaşmayı 3-2 kazandı. Bursaspor, söz konusu 7 sezon öncesindeki son 4 sezonunda ise iç sahada oynadığı ilk maçların tamamını kazanmıştı.

Bursaspor’un son 7 sezondaki ilk iç saha maçları ve sonuçları ise şöyle;

Bursaspor – Kayserispor: 0-0

Bursaspor – Alanyaspor: 3-2

Bursaspor – Başakşehir: 0-2

Bursaspor – Gaziantepspor: 0-1

Bursaspor – Galatasaray: 0-2

Bursaspor – Galatasaray: 1-1

Bursaspor – Başakşehir: 0-1
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.