Hava Durumu

'Çok havalı' bir yarış!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Paramotor Slalom Yarışması, 26-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Çok havalı' bir yarış!
 Bursa’nın sahip olduğu, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirip, kentin turizm gelirlerinin artmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayacak önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Türkiye Hava Sporları Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 1. Türkiye Paramotor Slalom Yarışması 26-28 Nisan 2019 tarihlerinde Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak. Etkinlik sayesinde Bursa’nın hava sporları için de alternatif bir destinasyon olduğu, doğal ve teknik altyapısıyla bu alanda da önemli bir cazibe merkezi olacağı gözler önüne serilecek. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 25 sporcunun birincilik için yarışacağı etkinlikte, vatandaşlar da görsel bir şölene tanıklık edecek. 26 Nisan’da seyirciye kapalı antrenman uçuşları ile başlayacak etkinlik, Cumartesi ve Pazar günü ise hem yarışlar hem de gösteri uçuşları ile halka açık olacak.

Tanıtıma katkı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın sahip olduğu değerlerin sadece Bursalılar tarafından bilinmesiyle turizmde istenilen mesafenin alınamayacağını belirterek, daha fazla turist çekebilmek için tanıtımın şart olduğunu söyledi. Ev sahipliği yapacakları 1. Türkiye Paramotor Slalom Yarışması gibi farklı etkinliklere Bursa’nın adını yurt içi ve yurt dışında daha fazla duyurmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Turizm odaklandığımız en önemli konulardan biri. Çünkü inanç turizminden tarihe, spordan kış turizmine ve kültür turizmine kadar her türlü nimeti barındıran bir şehirde yaşıyoruz. Bu değerleri daha iyi tanıtıp, daha fazla turisti Bursa’ya çekmeye çalışıyoruz. Bunun için artık uluslararası fuarlarda ayrıcalıklı stantlarla yer alıyoruz. Bunun için birbirinden farklı etkinlikleri Bursa’mıza taşıyoruz. 1. Türkiye Paramotor Slalom Yarışması da bu etkinliklerden biri. Ben hava sporlarına ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı Yunuseli Havaalanı’na davet ediyorum. Katılacak sporculara da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.