Hava Durumu

Doğa sporları kurslarına yoğun ilgi

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) bünyesinde gerçekleştirilecek yamaç paraşütü ve okçuluk kursları yoğun ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Doğa sporları kurslarına yoğun ilgi
 Yamaç paraşütü ve okçuluğu İnegöllüler ile buluşturmayı hedefleyen İnegöl Belediyesi, doğa ile buluşma adına gerçekleştirilecek kurslar için tüm doğaseverleri eğitimlere katılmaya davet ediyor. Doğa sporlarının çekim merkezi olan Dostum, İnegöl’ün doğa turizmin gelişmesi noktasında adeta bir üs görevini yerine getiriyor. Bu kapsamda son olarak yoğun bir katılımın olduğu 1. dönem yamaç paraşütü kursu ile 2. dönem okçuluk branşında kayıt başvuruları alınmaya başlandı. 
Dostum kapsamında başlayacak kurslar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ün Turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bacasız sanayi dediğimiz turizmden şehrimizin hak ettiği payı alması noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi de tabi ki Dostum. Dostum ile kısa bir sürede epey yol aldığımızı düşünüyoruz. Dostum, doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki belediyemizin mega projelerinden biri olan ve İnegöl’ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan Dostum projesiyle çok güzel işlere imza atacağız” dedi. 
Dostum'un, doğa tutkunlarına yamaç paraşütü ile uçuş tutkusunu doyasıya yaşatmayı ve İnegöl’ün eşsiz doğasını adrenalin eşliğinde yeniden keşfettirmeyi amaçladığını belirten Taban, “Şehrin stresinden kurtulmak ve doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetmek isteyenlere adrenalin dolu bir aktivite ile yelken açıyoruz. Yamaç paraşütü eğitimleri hafta sonları (Cumartesi-Pazar) günleri ya da hafta içi verilecektir. Eğitim süresi hava muhalefetine bağlı olarak değişebilecek. Eğitimler uzman pilotlar tarafından teorik ve alan eğitimleri olarak iki aşamalı verilecek. Eğitime katılacakların 18 yaş ve üzeri olmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu. 
İnegöllü doğaseverlerin en fazla rağbet gösterdiği okçuluk branşında 2018 yılının 2.dönem eğitimleri için kayıt almaya başladıklarını belirten Taban, "Eğitimler hafta içi Pazartesi-Çarşamba Saat: 18.30-20.00 ile Çarşamba-Cuma 20.00-21.30 saatleri arasında iki grup halinde Yenice Dostum tesislerinde yapılacaktır. Okçuluk kursumuza 18 yaş üzerindeki herkes başvurabilir. Amacımız bizim geleneksel kültürümüzün bir parçası olan, bize biz olduğumuzu hatırlatan Okçuluğa ilginin artmasını sağlamak” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.