Hava Durumu

Erikli spor ve sosyal tesisleri Yıldırım'a değer katacak

Spora ve sporcuya verdiği destek ile her fırsatta adından söz ettiren Yıldırım Belediyesi, 'Spor Şehri Yıldırım' hedefi doğrultusunda şehirlerin yaşam kalitesine artı değer katan spor ve sosyal donatı alanlarını ilçeye kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erikli spor ve sosyal tesisleri Yıldırım'a değer katacak
 Yıldırım Belediyesi'nin öncelikli hizmet grupları arasında yer alan çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla yatırımları devam ediyor. Erikli Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen spor tesisi tamamlandığında mahalleye artı değer katacak. Spor ve sosyal tesis olarak Yıldırımlılara hizmet verecek bin 20 metrekarelik inşaat alanında yükselen Erikli Spor Tesisi, 800 metrekare futbol sahası, 220 metrekare spor ve sosyal tesis binası olarak bölgedeki çocuklara ve gençlere hizmet verecek. 

 

'SAĞLIKLI VE DONANIMLI BİREYLERE İMZA ATACAĞIZ'

  

Şehirdeki gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak adına gençlerin yeteneklerini keşfedecekleri, spor yapabilecekleri fiziki mekanları oluşturmaya devam ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Türkiye'nin en büyük spor kompleksini Yıldırım'da inşa ediyoruz. 34  bin metrekarelik alanda 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, büyük cimnastik salonu ve içerisinde farklı salon sporlarının yapılabileceği alanları, yarı olimpik yüzme havuzu ve kafeteryasıyla bir sosyal tesis olan Yıldırım Spor Kompleksi ve aynı zamanda da Gençlik Merkezi olan tesisimizin inşadı bütün hızıyla devam ediyor. Bunu da yeterli görmüyoruz. Özellikle mahalle kültürünü geliştirmek adına çocuklarımızın mahalle ile aidiyetlerinin oluşabileceği, enerjilerini harcayabilecekleri spor alanları oluşturuyoruz. Erikli mahallemiz gelişen, hızlı dönüşen ve nitelikli konutların da oluştuğu, ticari potansiyeli yüksek olan bir mahallemiz. Burada Erikli mahalleli gençlerimizin spor yapabilecekleri, sadece sporla sınırlı olmayan futbol sahası, dinlenme alanları bulunan sosyal tesisi ile gençlik merkezi diyebileceğimiz bir alanı bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki ay tesisimizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Artık Erikli'deki gençlerimizin futbol oynayabilecekleri bir sahaları var, aileleri ile gelip dinlenebilecekleri bir sosyal tesisleri var" diye konuştu.

 

'SAĞLAM DÜŞÜNCELER SAĞLAM BEDENLERDE OLUŞACAK' 

 

Yıldırım'ın Türkiye'nin bir çok şehrinden daha fazla genç nüfusu bünyesinde barındırdığını işaret eden Başkan Edebali, "Gençler bizim geleceğimiz. Onların ilime, değerlerimize, kültürümüze, tarih bilincimizin gelişmesine katkı koyan, dünyadaki gelişmeleri takip eden gençler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Böyle sağlam bir düşüncenin sağlam bir bedende oluşması lazım. O sağlam bedeni de spor alanları ile çocuklarımıza sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

 

'ŞEHRİN TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTACAK'

 

Erikli mahallesine kazandırılacak bu sosyal tesis sayesinde ebeveynlerin dinlenirken çocuklarının da huzur ve güven içerisinde spor yapma imkanı bulacaklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Erikli mahallesi için yürüme mesafesinde olan tesisimiz aynı zamanda mahalleli gençlerin buluşma noktası olacak. Mahalleye aidiyet konusunu biz çok önemsiyoruz. Gençler, biz nerede buluşacağız? derler ise Erikli Yıldırım Belediyesi Spor Tesisi'nde buluşsunlar. Hem değerlerimize sahip çıksınlar hem de spor yapsınlar. Aynı zamanda onların bu yapacağı sportif faaliyetler okullarındaki başarılarına da yansıyacaktır. Gençlerimizi özellikle ekranlardan, internetten, sosyal medyadan ve zararlı alışkanlıklardan da korumuş olacağız. Bunlar kalıcı hizmetler, biz ne kadar kalıcı hizmet yaparsak o kadar çok mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.