Hava Durumu

Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri için geri sayım başlarken, tüm ‘Altın Kemer’ sahibi Kırkpınar başpehlivanları da boy gösterecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor
 Bursa'nın Karacabey ilçesinde 2 Haziran Cumartesi günü iftardan sonra gerçekleştirilecek yağlı güreşlerde, tüm ‘Altın Kemer’ sahibi Kırkpınar başpehlivanları boy gösterecek. Türkiye’de ilk kez gece güreşlerinin gerçekleştirilecek olması sebebiyle de dikkat çekici bulunan ve büyük ses getirmesi beklenen organizasyonda kispet giyecek isimler arasında; Altın Kemer sahibi İsmail Balaban, Recep Kara, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil, Şaban Yılmaz ve Hasan Tuna yer alacak. 
Ülke genelindeki güreş severlerde de büyük heyecan uyandıran güreşler, gece maçları için geçtiğimiz yıl ışıklandırılması tamamlanan Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Güreşlerden önce, stadyum önünde 5 bin kişilik dev bir iftar sofrası kurulacak. 
Güreş etkinliklerinin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ve Uluabatlı Hasan’ın şanına yaraşır düzeyde organizasyonu her geçen gün daha da güçlü hale getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, görevde oldukları 4 yıldan bu yana ilçenin mevcut potansiyel kaynaklarını harekete geçirerek, ekonomik anlamda güçlü bir belediye oluşturduklarını kaydetti. 
Altın Kemerli isimleri Karacabey’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Özkan, “Ata sporumuz güreşin yaşayıp gelecek kuşaklara artarak ulaştırılmasını, asli görev olarak benimsiyoruz. Bu noktada, güreş takımını kurduk ve takımın başarıları ve şampiyonlukları da göğsümüzü kabartıyor. Tüm güreş tutkunlarını Karacabey’de ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Uluabat Yağlı Güreşleri’ni, önümüzdeki yıllarda çok daha büyük boyutlu hale getireceğiz. İlçe halkını her anlamda güzel günler bekliyor” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.