Hava Durumu

Kırkpınar’a Osmangazi Damgası

Osmangazi Belediyespor Güreş Takımı sporcularından Erkan Şahin, bu yıl 657.’si düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden gümüş madalya ile döndü.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2018 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kırkpınar’a Osmangazi Damgası
 Sarayiçi Er Meydanı’nda geçen hafta sonu gerçekleşen 657. Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri, küçük orta, küçük boy, tozkoparan boy, teşvik 2 boy, minik 1 ve minik 2 boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak boy, baş altı ile başpehlivanlık kategorilerinde yapıldı. Toplam 2 bin 228 pehlivanın sahada yağlanarak, peşrev çekerek, kıran kırana güreştiği dev organizasyonda Osmangazili sporcu Erkan Şahin, tozkoparan boy kategorisinde finalde karşılaştığı rakibi Ömer Faruk Kırat’ı yenerek gümüş madalyanın sahibi oldu. 
Ata sporumuz olan güreşte elde ettiğimiz derecelerden oldukça gurur duyduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yapmış olduğumuz tesis ve alt yapı yatırımlarının meyvelerini almak bizleri oldukça mutlu ediyor. Türk sporuna uzun süre hizmet edecek, ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarı elde eden sporcularımız, gençlere imkan tanındığında ne kadar başarılı olacaklarının birer örneği oluyor. 4’üncü defa üst üste finallerde yarışma imkânı bulup, bu yıl derece elde eden sporcumuz Erkan Şahin ve antrenörünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.