Hava Durumu

Maçlarda görev yapan özel güvenlikçiler eğitildi

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor maçlarında görev alan özel güvenlik görevlilerine eğitim verdi. Saha içerisine fotoğraf makinesi, güç kaynakları, selfie çubukları alınmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Maçlarda görev yapan özel güvenlikçiler eğitildi
 Spor müsabakalarında yaşanan tatsız olayların önüne geçilmesi için Bursa il Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda spor müsabakalarında görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Gün, “Antalya, İstanbul ve Samsun’da oynanan maçlarda ciddi güvenlik zafiyetleri vardı. Bu zafiyetleri gidermek için bu şekilde bir eğitim planladık. Bundan sonra maçlarda yetkililerinizi tam olarak kullanmalısınız. Özellikle üst aramalarında maytap, torpil, meşale, bıçak, çakı, silah, alkol ve uyuşturucu içeren maddelerin içeri sokulmaması sizlere ayrıntılı olarak anlatılacak” dedi.
Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Orhan Koç, özel güvenlik görevlilerin nasıl üst araması yapması gerektiğini ve spor sahalarına sokulmaması gereken materyalleri anlattı. Orhan Koç, “Teknolojinin gelişmesi ile birlikte spor müsabakalarına bazı cihazlar getiriliyor. Bunların içeri alınmaması gerekiyor. Fotoğraf makinesi, powerbank, güç kaynağı, selfie çubukları içeriye kesinlikle alınmayacak” diye konuştu.
Program dahilinde bin 200 özel güvenlik görevlisi eğitime tabi tutulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.