Hava Durumu

Mudanyalı öğrencilere “olimpik” eğitim

TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerinin hedeflendiği “OLİ” projesi Mudanyalılarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mudanyalı öğrencilere “olimpik” eğitim
 Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye'de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edildi. 17 Şubat 2006 tarihinde hayata geçirilen proje çerçevesinde 12 yıldır 50’ye yakın farklı şehir ve 5 binden fazla devlet ve özel ilköğretim okulu ziyaret edildi. Bu süre içinde 1 milyon 750 bini aşkın öğrenciye ulaşıldı.
Mudanya İmam Hatip Ortaokulu, Ali İhsan Çilingir Orta Okulu ve Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu da Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nde yer aldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan programda öğrenciler, projenin sunucusu Sibel Yazgantel’in soruları ve yönlendirmeleriyle olimpik sporlar konusunda eğlenceli ve öğretici dakikalar geçirdi.
Öğrenciler Pyeong Chang 2018’de yer alan sporcuları ve olimpik kış sporlarına dair görüntü ve bilgileri hayranlıkla izledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.