Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi GESK’ten 37 madalya ve bir Türkiye rekoru

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Bursa'da gerçekleşen IPC onaylı Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 19 altın, 13 gümüş, 5 bronz madalya kazandı. Şampiyonada Hakan Cira da, 23 saniyenin altında koşarak Türkiye rekoru kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Nilüfer Belediyesi GESK’ten 37 madalya ve bir Türkiye rekoru
 Elde ettiği başarılarla dikkat çeken Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK), yine bir rekor kırdı. 300'e yakın sporcunun katıldığı ve Bursa'da yapılan IPC onaylı Atletizm Türkiye Şampiyonası’na katılan Nilüfer Belediyesi GESK, aldığı madalyalarla gururlandırdı. 
Şampiyonada Nilüfer Belediyesi GESK atletleri, toplam 19 altın, 13 gümüş, 5 bronz madalya kazandı. Nilüfer’e toplam 37 madalya getiren Nilüfer Belediyesi GESK sporcuları, başarılarını bir kez daha gözler önüne serdi. 
Hakan Cira’dan Türkiye rekoru 
Nilüfer Belediyesi GESK'in milli atleti Hakan Cira da Türkiye’de görme engelliler arasında bir ilke imza atarak 23 saniyenin altında koştu. Cira, 22.95'lik derecesi ile kendisine ait 23.18'lik Türkiye rekorunu geliştirmiş oldu. Hakan Cira bu derecesiyle Avrupa'da ikinci, dünya sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi. 
Şampiyonada, geçirdiği ameliyat sonrası tekrar pistlere dönen başarılı atlet Suat Öner de madalya alarak herkesi sevindirdi. 
Sporcuları kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi GESK katıldığı bütün şampiyonalarda madalyalar alarak bizleri gururlandırıyor. Sporcularımızı tek tek kutluyorum. Türkiye’ye örnek olacak başarılar elde ediyorlar ve ben inanıyorum ki sporcularımız bu azimle daha da büyük başarılara imza atacaklar” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.