Hava Durumu

ORHUN ENE: HATALARIMIZ GÖREREK KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

Limoges CSP karşılaşmasında rakibin gösterdiği sertliğe karşılık veremediklerini belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Baş antrenörü Orhun Ene, “Hatalarımızı görerek kendimizi geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ORHUN ENE: HATALARIMIZ GÖREREK KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ
 7Days EuroCup B Grubu 6. haftasında deplasmanda Fransız temsilcisi Limoges CSP’ye 91-82 mağlup olan TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ve ABD’li oyuncu Matt Lojeski karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine Limoges’i tebrik ederek başlayan Ene, rakibin kazanmayı maçın başından sonuna kadar hak ettiğini belirterek, “Ne yazık ki, aynı isteği; fiziksel olarak sert oynayan bir takıma karşı sergilememiz gereken aynı temas basketbolunu gösteremedik. Limoges gibi fiziksel olarak güçlü takımlara karşı oynadığınızda hem savunmada hem de hücumda bu tür temaslardan kaçınmamak gerekir. Aldığımız her temasta dengemizi ve hücumdaki momentumumuzu kaybettik. Limoges'in her hücumunda yumuşak kaldık, temastan kaçtık ve onlara kolay sayı imkanı verdik. Bizim bakış açımızdan tek olumlu nokta ise sayı averajını kurtarmamızdı” dedi.

 

Gruptaki son maçların rekabete açık olduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, “Bu grupta çok rekabetçi bir son olacak. Şu an puanlar birbirine çok yakın. Bu yüzden sayı farkı çok önemli olacak. Önümüzde iki iç saha maçımız var ve kendimizi olabildiğince hazırlayacağız. Hatalarımızı görerek kendimizi geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Çünkü bunu yapmazsak ne EuroCup'ı ne de  Türkiye ligini iyi bir pozisyonda noktalayamayız” şeklinde konuştu.

 

MATT LOJESKI: SAVUNMADA SERT OLAMADIK

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın ABD’li oyuncu Matt Lojeski ile Limoges CSP deplasmanıyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Maçın başında oyunu kontrol edemedik. Savunmada yeterince sert olamadık. İç sahada böyle oynamamalıyız. Şutları sokunca güvenleri de yükseldi. Savaşarak geri gelmeye çalışsak da bu yeterli olmadı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.