Hava Durumu

Osmangazi’den spora ve sporcuya bir destek daha

Osmangazi Belediyesi amatör spora ve sporcuya destek vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi’den spora ve sporcuya bir destek daha
Tuna Mahallesi'ne kazandırılan Gençlik ve Spor Merkezi’ni hizmete açan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, “Bursa’mız üreten bir şehir, ekonomiye katkı konusunda Türkiye’nin ikinci şehri. Belediyelerimizin ciddi spor tesisleri var, asıl hedefimiz bayrağımızı uluslararası alanda temsil etmek. 507 sporcuyla son 8 yılda 1 olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa, 78 Balkan ve 410 Türkiye şampiyonu çıkardık. İnşaatı biten atletizm salonu Türkiye’nin en modern ve büyük salonu olacak. Bin kişilik salonumuzu bu yaz açacağız. Orası uluslararası etkinliklerin yapılacağı bir yer olacak. Profesyonel sporun dışında amatör spora da çok önem veriyoruz. 55 spor kulübü var, bunlara her sene malzeme ve ulaşım desteği veriyoruz. Her kulübün yararlandığı halı sahalarımız var. Tuna Mahallesi plansız yapılaşmanın olduğu yer. Burada ulaşım için ciddi yatırımlar yapacağız. Caddenin bir kısmını tamamen kamulaştırarak trafiği rahatlatacağız. Kamulaştırma devam ederek hizmetlerimiz sürecek” dedi. 
Türkiye’nin tarihteki yerine hızla emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türkiye tarihteki yerine emin adımlarla ilerlemekte yol almaktadır. Çevresinde bulunan tüm mazlumlara bir güvenli liman olmakta. Afrin ile terörü bitirerek oradaki halkı huzura kavuşturacağız. Artık dost düşman belli, biz bundan sonra dostumuzu düşmanımızı bilerek hareket edeceğiz. Afrin’de TSK terörün belini kıracak. Kıbrıs’ta yeni arayışlar içine giren bazı devletler, Türkiye’nin bu sürecine destek değil köstek olmak niyetindeler. Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi bunlara gereken cevabı verecektir” dedi. 
Deprem Haftası kapsamında kentsel dönüşüme değinen Belediye Başkanı Dündar, “Bu hafta deprem haftası, biz belediyelerin asıl görevlerinden birisi vatandaşlarımızın güvenli evlerde oturmasını sağlamaktır. Göreve geldiğimizden beri birçok noktada güvenli yeni şehirler inşa ettik. Hamitler ’de 120 bin kişilik yer inşa ettik. Demirtaş bölgemizde 60 bin kişilik yer inşa ettik. Bu yapılan çalışmalar 2009 yılından bu yana yapıldı. Bunlarla beraber tarihimizi ayağa kaldırıyoruz. Deprem ile ilgili 5 farklı ölçüm noktası kurularak kandilli ile ortak çalışıyoruz. Depremin farkındayız ve bu çerçevede yeni binalar yapıyoruz” açıklamasında bulundu. 
Turizme büyük önem veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi her mahallede çalışmalarına devam ediyor. Şehrimizin her noktasında tarihi yapılarda yaptığımız çalışmalarla inanç ve tarih turizmi açısından önemli potansiyel taşıyor. Yeni yaptığımız çalışmalarla Somunca baba Külliyesini ortaya çıkaracağız. Çünkü inanç turizmi Bursa’nın en çok turist çektiği noktalardan birisi oldu. Bursa’mızın tanıtımı noktasında bu çalışmaları sürdüreceğiz. Tahtakale’de düzenlemeleri neredeyse tamamladık sayılır. Bu çalışmalar yapıldıkça bölgesini güzelleştiriyor” 
En önemli çalışmamız ‘Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin inşaat ve resimler bitti. Nisan ayında Bursa’nın fethi programları kapsamında hizmete açılarak Bursalılara ve turistlere kapılarını açacak. Osmangazi’den sosyal belediyecilik hizmeti olarak ‘Kaliteli Yaşam Merkezi’ binamızın temelini attık o da inşallah sene sonunda biterek vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.