Hava Durumu

Periler, İstanbul’da sevindi

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı TKBL 24. haftasında Galatasaray Gelişim takımına konuk oldu. İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan yeşil-beyazlılar 76-65 galip ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Periler, İstanbul’da sevindi
 Bu sezon ilk olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi için play-off’larda yer almak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, TKBL 24. hafta mücadelesinde Galatasaray Gelişim takımına konuk oldu. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu Bursa ekibi 31-20 önde geçti. İlk çeyreğe nazaran her iki takımın da sayı üretmekte zorlandığı maçın ikinci çeyreğinde yeşil-beyazlılar soyunma odasına 49-32 önde girdi. Üçüncü çeyreğin ilk bölümlerinde Aisha Balarabe ile üst üste bulduğu sayılarla 55-34 ile farkı 21 sayıya kadar çıkaran Bursa temsilcisi iyi oyununu sürdürerek son çeyreğe 66-45 önde girdi. Maçın son bölümünde ev sahibi Galatasaray Gelişim takımının farkı eritme çabalarına agresif savunmayla karşılık veren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sayı üstünlüğünü korudu ve maçtan 76-65 galip ayrıldı.

Balarabe’den 28 sayı

Maçın en skorer ismi Bursa Büyükşehir Belediyespor’un Nijeryalı yıldızı Aisha Balarabe oldu. 31.51 dakika süre olan başarılı pivot  28 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistle en çok sayı üreten isim oldu. Harika Gözde Eldaş 25, Hande Kuzu 7, Binnur Gülcan Aydoğmuş 4, Ecem Erk 4, Burcu Erbaş 2, Pelin Küççük 3 ve Saynur Tozlu’da 3 sayı ile yeşil-beyazlıların galibiyetine katkı sağladı.  İpek Garip ve İrem Yalçın ise 13’er sayı ile Galatasaray Gelişim takımı adına en çok skor üreten oyuncular oldu.

Rakip, Urla Belediyesi

Elde ettiği sonuçla galibiyet sayısını 14 maça çıkaran ve puanını 38’e yükselten yeşil-beyazılar,  TKBL 25.haftasında Urla Belediyesi’ni konuk edecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma 10 Mart Pazar günü saat 14:00’da başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.