Hava Durumu

Türkiye’nin en büyük maratonuna sayılı saatler kaldı

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonuna sayılı saatler kala heyecan dorukta. 20 Nisan’ı 21 Nisan’a bağlayan gece saat 00:00'da 140 kilometrelik yarış ile start alacak maraton için İznik Belediyesi ve diğer ekipler hazırlıklarını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Türkiye’nin en büyük maratonuna sayılı saatler kaldı
 Türkiye’nin en çok ilgi gören, en büyük patika yarışı “İznik Ultra”da geri sayım başladı. 21-22 Nisan tarihlerinde 7. kez düzenlenecek yarışa 20 ülkeden bine yakın sporcu katılıyor. Sporcular, 140, 90, 50, 30 ve 15 kilometrelik doğal parkurları aşarak maceralı bir yarış yaşayacak. Maraton 5 kilometrelik “İznik Tarihi Kent Koşusu” ile sona erecek. 
Macera Akademisi-Race Setter tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olmaya hazırlanan İznik Ultra Maratonu birçok özel sektör iş birliğiyle düzenleniyor. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, iştirak açısından son beş yılda 10 kat büyüdü. Her yıl iştirakin arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor. Ayrıca bu yıl ki yarışlara binin üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. 
20 Nisan gecesi 00.00’da 140 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayacak olan ultra yarışlar, ertesi gün koşulacak 90 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 50 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 30 kilometrelik Göllüce patika koşusu, 15 kilometrelik Derbent patika koşuları ile devam edecek. Pazar günü 5 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu ardından yapılacak ödül töreni ile sona erecek. İznik Ultra parkurları yüzde 85 toprak yollarda koşulacak. Ayrıca yarış boyunca köylerde 7’den 70’e vatandaşların desteği ve moral alkışları da yarış boyunca sporculara farklı bir atmosfer yaşatacak. 
Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonunun başlamasına sayılı saatler kala İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamada bulundu. Başkan Sargın, “Ülkemizin en önemli etkinlikleri arasında yer alan İznik Ultra Maratonu bu yıl ulusal ve uluslar arası seviyede binden fazla sporcuya ev sahipliği yapacak. Sporcular, 140, 90, 50,30 ve 15 kilometrelik İznik’in muhteşem doğal parkurlarını aşarak maceralı bir yarış yaşayacak. Ayrıca tarihi eserlerin arasından yarışmacılar 5 kilometrelik İznik Tarihi Kent Koşusu ile muhteşem atmosferde koşma şansı yakalayacak. Ben bu vesile ile herkesi bu heyecanı, bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.