Hava Durumu

Türkiye’nin en büyük spor kompleksinde geri sayım sürüyor

Yıldırım Belediyesi tarafından‘Cep Herkülü’ Naim Süleymanoğlu’nun isminin verildiği Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşaat seviyesinde yüzde 80’lik aşamaya gelindi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Türkiye’nin en büyük spor kompleksinde geri sayım sürüyor
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Süleyman Şahin ile birlikte Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515’i inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma ünvanına sahip olacak. Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak. Halter kariyeri boyunca 3 olimpiyat, 7 dünya, 6 avrupa şampiyonluğu kazanan, 46 kez dünya rekoru kırarak dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran halter efsanesi Naim Süleymanoğlu, Yıldırım’da unutulmayacak ve gençlere başarılarıyla örnek olacak. 
Edebali, “Yıldırım’ın değeri her geçen gün artıyor. Bu değişime ve gelişime katkı sağlayacak spor kompleksimizin inşaatında yüzde 80’lik seviyeye ulaştık. Merkezimiz ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Yıldırımlı çocukların ve gençlerin, milli maçlarla beraber uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bu tesiste sporla ilgilenecek olmaları, bizleri geleceğin şampiyonlarının buradan çıkacağı hususunda umutlandırıyor. 250 bin genç nüfusu içerisinde barındıran şehrimizde evlatlarımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekanlara ihtiyacımız vardı. Yalnızca Yıldırımlı değil, Bursa’daki tüm çocuklarımız ve gençlerimiz adına hayırlı bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz” dedi.
Tesisin tamamlandığında spor merkezi olmasının yanında, geleceği şekillendirecek çocukların ve gençlerin donanımlı fertler olarak yetişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Edebali, “Tesis tamamlandığında spor merkezi olmanın yanında bir gençlik merkezi olarak hizmet vererek, evlatlarımızı madde bağımlılığından ve diğer tüm zararlı alışkanlıklardan koruyacak ve onların tam donanımlı nesiller olarak yetişmelerine imkan tanıyacak” diye konuştu. Naim Süleymanoğlu’nun adını verilen tesisin açılışını görkemli bir şekilde yapacaklarını aktaran Başkan Edebali, “Spor kompleksimizin açılışını merhum milli sporcumuzun adına yakışır bir şekilde uluslararası halter turnuvasıyla yapacağız. Ayrıca merkezimizin hayata geçmesinde Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in büyük emeği var kendisine teşekkür ederim. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini gençlerimize armağan etmekten mutluluk duyuyoruz. Yeni şampiyonların çıkacağı bu kompleksin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde görüşlerini belirtti. 
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Yıldırım’ın gün geçtikçe değerlendiğini belirterek, “Yıldırım’a ne yapsak az. İlçenin gençliğini, geleceğini, sosyal hayatını, ekonomisini ideal hale getirmek maksadıyla gecesine gündüzüne katan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi tebrik etmeliyiz. Yıldırım, Başkan Edebali ile birlikte değişiyor ve gelişiyor. Yıldırımlılar da geleceğe artık umutla bakıyor. Bizler Yıldırım’a destek olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki buradan ulusal ve uluslararası turnuvalarda yeni şampiyonlar çıkacak. İlçemize ve Bursa’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de spor kompleksinin Türkiye’nin sayılı spor merkezlerinden biri olacağını söyleyerek, “Bünyesinde 2500 kişilik spor salonunda bütün ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapılacak. Yarı olimpik havuzu, 4 tane 300’er metrekarelik antrenman salonlarıyla ve 20’ye yakın sosyal etkinlik odalarıyla, olimpik ölçülerde bir jimnastik salonuyla bu merkezimiz gençlerimizin yeni buluşma noktası olacak. Bu tesisin kazandırılmasında AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.