Hava Durumu

Eşini öldürmeye kalkışan sanığa 13.5 yıl hapis

Gemlik İlçesi'nde, eşi 54 yaşındaki Vahide İşenç'i bıçakla yaraladıktan sonra boğmaya kalkıştığı öne sürülen 34 yıllık eşi, 64 yaşındaki Naif İşenç'e 13.5 yıl hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Eşini öldürmeye kalkışan sanığa 13.5 yıl hapis
 Olay, Gemlik İlçesi Dr. Ziya Kaya Mahallesi'nde, geçen yıl 5 Ağustos tarihinde meydana geldi.


Tartıştığı eşi Vahide İşenç'i sırt ve birçok yerinden bıçaklayıp boğarak öldürmek istediği öne sürülen işçi emeklisi Naif İşenç, 2 gün sonra polise giderek teslim oldu.

İşenç, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Naif İşenç hakkında, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşini kasten öldürmeye teşebbüs', 'hakaret' ve 'kötü muamele', çıkan arbede sırasında Naif İşenç'i bacağından bıçakladığı öne sürülen Vahide İşenç hakkında ise 'Yaralamak' suçundan dava açıldı.

"BIÇAKLADI, BOĞMAYA KALKIŞTI" 

İlk duruşmada ifade veren Vahide İşenç, olay günü eşiyle komşusunun çocuğuna geçici olarak baktığı için tartıştıklarını,  sinirlenen eşinin eline geçirdiği bıçakla kendisini yaralayıp  boğmaya kalkıştığını söyledi. Eşini bıçaklamadığını savnunan Vahide İşenç ise, "Ben onu yaralamadım. Olay sonrası bir yakının yönlendirmesi sonucu çakı bıçağı ile kendine zarar verdi. Sonra da, 'kurtulacağını' sanarak suçu benim üzerime attı" diye konuştu.

Duruşmada söz alan Naif İşenç'in avukatı ise, müvekkillinin akciğer kanseri olduğunu bu nedenle duruşmalara gelemediğini belirtirken, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti ilk duruşmada Naif İşenç'in tutuklanmasına karar verdi.

Karar üzerine Naif İşenç Gemlik'te yakalandı ve cezaevine konuldu. Karar aşamasına gelen duruşmaya tutuklu sanık Naif İşenç, tutuksuz yargılanan eşi Vahide İşenç ile avukatları katıldı.

Son sözü sorulan Vahide İşenç, eşinin kendisine yıllarca eziyet ettiğini, özgür iradesini elinden aldığını aşağıladığını savunurken, "Hakim bey üstelik oğlum hakkında 'FETÖ üyesi diye iftira atmış. Buna ilişkin belgemi mahkemeye veriyorum. Onun cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Savunmasını yazılı olarak veren Naif işenç ise, gururu ile oynandığını, yakınlarının yanında rencide olmanın kendisini huzursuz ettiğini kaydederek, "Akciğer kanseri, 64 yaşında bir kişiyim. Sicilim temiz. Beratimi istiyorum" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti , Naif İşenç'e 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme hafifletici nedenlerle bu cezayı 13.5 yıla indirdi.

Naif İşenç'in tutukluğunun devamına karar veren mahkeme,  eşini bıçakla yaralamakla suçlanan Vahide İşenç'e ise 121 gün adli para cezası verdi.  Bu cezayı günlüğü 20 liradan 2 bin 420 liraya çeviren mahkeme heyeti hükmün açıklanmasını geri bıraktı.




Kaynak: DHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.