Hava Durumu

15 Temmuz simülasyonla 10 bin öğrenciye anlatılacak

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan ve halkın direnci sayesinde başarısız olan FETÖ darbe girişimini, çok boyutlu simülasyon uygulamasıyla halkın hafızasında canlı tutuyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
15 Temmuz simülasyonla 10 bin öğrenciye anlatılacak
 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Yeni eğitim yılının başlamasının ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile devam eden 15 Temmuz Destanı konulu çok boyutlu simülasyon gösterimi bugüne kadar 2 bin öğrenciye ulaştı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, son olarak Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin katıldığı simülasyon gösterimini öğrencilerle birlikte izledi.
15 Temmuz’u yeni kuşaklara bilişim teknolojileri aracılığıyla anlattıklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, her öğrenci için 4 dakika süren gösterimin eğitim yılı boyunca bütün okullarla yapılacağını belirtti. Esnaf Çarşısı girişinde kurulan 15 Temmuz simülasyonunu 10 bin öğrenciye ulaştırmak istediklerini kaydeden Sadi Kurtulan, “Hain darbe girişimiyle ilgili görüntüler, harekete hassas şekilde hazırlanan videolar aracılığıyla VR gözlükleri takılarak izleniyor. Teknoloji kullanılarak ortaya çıkan gerçeklik duygusu, gençlerimizin o anları yaşaması için önemli bir uygulama. O günü hafızalarda canlı tutarak milli bir şuur oluşturulmasını hedefliyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.