Hava Durumu

23 Nisan coşkusu Bursa’da erken başladı

TRT ve Bursa Valiliği koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, ‘Fotoğraflarla 40. Yıl’ sergisinin açılış töreniyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
23 Nisan coşkusu Bursa’da erken başladı
 Bu sene 40 ülkeden 800 çocuğun katılımıyla Bursa'nın ev sahipliğinde yapılan 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği heyecanı, ‘Fotoğraflarla 40. Yıl’ sergisinin açılış töreniyle başladı. 
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında şehre gelen çocukların da katıldığı törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, farklı ülkelerden Bursa'ya gelen çocukları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu belirten Vali Küçük, 10 gün boyunca çocukların kendi ülkelerine ait halk oyunlarını sergileyeceğini hatırlattı. Çocukların Bursa’ya neşe ve renk katacağını dile getiren Küçük, Bursalıların misafirlerini bağrına basacağını ifade etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ise yaklaşık 10 gün sürecek olan Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne Bursa'da ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Uluslararası organizasyonu şehre kazandıran Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na, şenlikte emeği geçen Vali İzzettin Küçük ve herkese teşekkür eden Köse, farklı ülkelerden gelen çocukları Bursa'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
Konuşmaların ardından Vali Küçük, Başkanvekili Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, TRT yöneticileri ve misafir çocuklar tarafından açılış kurdelesinin kesimiyle ‘Fotoğraflarla 40. Yıl’ sergisi ziyarete açıldı. Protokolün sergiyi gezmesinin ardından çocuklar için hazırlanan pasta kesildi. Tayyare Kültür Merkezi'ndeki sergi, 26 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.