Hava Durumu

303 stajyer avukatın eğitimleri başladı

Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi, 2017 dönemi eğitimleri başladı. İki grup halinde toplam 303 stajyer avukata eğitim verilecek. Staj eğitim merkezinde birinci gruba ilk dersi Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve Başkan Yardımcısı Atila Atik verdi. Eğitim dönemi açılış törenine Bursa Barosu Saymanı Metin Öztosun ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Bülent Yaylalı da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
303 stajyer avukatın eğitimleri başladı
Bursa Barosu Başkanı Altun, stajyer avukatlara mesleki kurallar, meslektaş dayanışması, yazışma ve konuşmada üslup, kılık kıyafet, duruş ve tavırlarla mesleki temsil, reklam yasağı konularında uyarılarda bulundu.

Gerek avukat ofisi, gerekse adliye stajında kendilerine "çalışan muamelesi" yapılmaması gerektiğini söyleyen Altun, "Kimse sizi bir çalışan olarak görmemeli. Bir şey yapmanız istendiğinde bir kez yapın ama öğrenmek için. İkinci kez olursa işiniz haline gelir. Oysa siz stajyersiniz ve işin değişik boyutlarını öğreneceksiniz. Profesyonel anlamda staj yaptığınız büronun kar-zarar ya da verimliliği sizlerin sorunu ve sorumluluğunda değil. Ruhsatınızı alıp cübbenizi giydiğinizde çok farklı bir ortamda bulacaksınız kendinizi. O nedenle bir yılı dolu dolu öğrenerek geçirin" dedi.

EĞİTİM PROGRAMINDAN BAZI BAŞLIKLAR

Bursa Barosu’nun Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’ndeki merkezinde başlayan ve 13 Haziran’a kadar sürecek eğitimlerden bazı başlıklar ve eğitmen avukatlar şöyle:

Bursa Barosu önceki başkanlarından Zeki Kahraman “Staj ve mesleğe kabul” başlığı altında staja kabul şartları ile stajyerin hak ve yükümlülükleri hakkında ders verecek.

Şerafettin İrmiş, meslektaşlarla ve kurumlarla ilişkileri anlatacak, avukatın hak ve yükümlülükleri başlığı altında “işi reddetme, dosya inceleme, duruşmayı terk etme, çekilme”, “reklam yasağı” ve “özen yükümlülüğü” konularını işleyecek. Mustafa Uğur Apaydın’ın işleyeceği konu ise avukatlık sözleşmeleri ve ücretler...

Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Atila Atik, avukatlık meslek kurallarını, disiplin hukuku başlığı altında yargılamaya konu olan eylemleri, disiplin soruşturması ve kovuşturmasını, cezaları ve itiraz usulünü anlatacak. Atik ayrıca, tüketici hukuku konusunda da bir ders verecek.

Bursa Barosu Tiyatrosu Yönetmeni İzzet Boğa’dan diksiyon eğitimi alacak olan stajyer avukatlara, adli yardım servisi ve işleyişini Aynur Çiğdem Ünel, CMK servisi ve işleyişini de Seda Sümer anlatacak.

Tayfun Gündoğdu’nun “avukatın ceza ve hukuksal sorumlulukları” başlığı altındaki ders konuları ise “Avukat hakkında soruşturma ve kovuşturma yöntemi”, “İş sahibinin zararı ve avukatın kusuru” ve “İş bitiminden sonraki sorumluluk”...

Mali hukukla ilgili olarak “İşyeri açılış bildirimi, defter tutma, serbest meslek ücret makbuzu kesme” Fikri Akgün’ün, “KDV ve geçici vergi beyannamesi” Ayça Akgün’ün ders konuları...

Halil Tomruk “Büro çalışma düzeni”, Nevin Canbaz “Boşanma davaları ve Ailenin Korunması Hakkında Kanun”, Nezaket Altun “Mal rejimleri”, İsmail İşel ve Göksel Özerkan “İş hukuku”, Onur Yavuz “Marka ve patent hukuku”, Aykut Cura “Tapu iptal ve tescil davaları”, Akan Demir “Spor hukuku”, Meysun Güler “HMK uygulaması”, Nezih Sütçü “Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri”, Şerafettin Gökalp “Tebligat hukuku”, Naci Emre “Sigorta hukuku”, İsmail İşyapan “Kira ve tahliye davaları”, Eralp Atabek “İdare hukuku”, Onur Özdiker “Bilişim hukuku”, Konuralp Yeşil “Uygulamalı ceza hukuku”, Kenan Şan “Uygulamalı ceza usul hukuku” dersleri verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.