Hava Durumu

32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali başladı

BURSA'da İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali, dün yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından festivalin gala gecesi AGM’nde gerçekleştirildi. 11 ülkeden gelen halk dansları ekipleri ve 9 yerel derneğin halk dansları ekiplerinin gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2019 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2019 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali başladı
 İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali, dün 18.30’da gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile start aldı. Festival için davet üzerine yurt dışından İnegöl’e gelen; Adige Cumhuriyeti, Arjantin, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Özbekistan, Polonya ve Ukrayna halk dansları ekipleri ile birlikte İnegöl’de kendi kültürlerini, örf ve adetlerini sürdürmek üzere çalışmalar yapan 9 yerel derneğin halk dansları ekipleri, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun da katılımıyla İnegöl AVM önünden başlayıp Kültür Parkta son bulan kortej yürüyüşünde İnegöllüleri selamladı. Atatürk Bulvarı ve Park Caddesi üzerinden Kültür Parka ulaşan halk dansları ekibini kortej boyunca ilçe protokolü de yalnız bırakmadı.


GALA GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Kortej yürüyüşü ile başlayan festival coşkusu, akşam 21.00’da Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi’nde (AGM) gerçekleştirilen festival galasıyla devam etti. Gala Gecesi, AGM’yi dolduran vatandaşların yoğun tezahüratları ve alkışları eşliğinde yurt dışından gelen konuk ekipler ile yerel kültür derneklerinin halk dansları ekiplerinin tanıtılmasıyla başladı. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği gala gecesi, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 13-20 Temmuz tarihleri devam edecek 32’nci Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin gala gecesinde ekiplerin tanıtılmasının ardından sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, "Uluslararası anlamda yapılan, hem ülke içerisinde hem dışarıdan kardeş şehir ilişkilerimizin olduğu, kültürel bağlarımızın olduğu şehirlerden, ülkelerden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu ilişkilerin sürmesi açısından önemsiyoruz” dedi.



EKİPLER İLK GÖSTERİLERİNİ YAPTI



Gala gecesinde festival kapsamında İnegöl’e gelen kardeş şehir delegasyonlarından da Adige Bölgesi Tahtamukay Belediye Başkanı Neujrok Ali Şihamoviç ve Gürcistan Rustavi Belediye Başkanı Irakli Tabaghua tercümanlar yardımıyla konuşma yaptı. Konuşmaların ardından festivalin Galası gerçekleştirildi. Yurt dışından gelen tüm ekipler ve yerel kültür derneklerinin halk dansları ekipleri 3’er dakikalık gösterilerini İnegöllüler için sahneledi. 20 farklı halk dansları ekibinin gösterisini coşkuyla izleyen ilçe halkı, ayrıca festivalin bir diğer ayağı olan çadır etkinliklerine de yoğun katılım gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.