Hava Durumu

4 yıldır Dünya’yı parasız geziyor

Türk seyyah, senelerdir hiç para harcamadan diyar diyar geziyor. Kılık ve kıyafetini görenler ona önce "Hello" diyor, "Aleykümselam" karşılığını alınca da şaşırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
4 yıldır Dünya’yı  parasız geziyor
30 yaşındaki Ferit Uç, tam dört yıldır Türkiye'yi dolaşıyor. Üzerinde Anadolu motiflerinden oluşan ilginç kıyafeti ve elindeki asasıyla seyyahları andıran Uç, "evim" dediği sırt çantasındaki tek kişilik Betgram çadırında kalıyor. Genç seyyah, para kullanmıyor. Hayatta kalabilmek için elindeki çıkartmaları ihtiyaçları karşılığında takas ediyor. Cep telefonu da kullanmıyor. Karşılaştığı ve samimiyet kurduğu insanların telefonlarını defterine yazıyor sadece. "Günü geldiğinde arar sorarım" diyor. Yolculuk yapmak istediğinde ise otostop çekiyor. Ona Haldun Dormen Tiyatrosu'nda bir süre oyunculuk yapan Egemen Öztoprak eşlik ediyor. İki arkadaş, evlerinden ve ailelerinden uzak, diyar diyar geziyor.

KUAFÖRDÜ SEYYAH OLDU
İstanbul'da kadın kuaförü olduğunu söyleyen Ferit Uç,"Artık deli gibi sıkılmıştım. Birçok şeyin aynı olduğuna karar kıldım. Sabahtan akşama kadar çalışıyordum. Aldığım parayı evin ihtiyaçlarına ve borca veriyordum. Bir ay çalışıyordum, ancak kazandığımı rahat rahat harcayamıyordum. Bundan dolayı hafakanlar bastı. Bu şekilde gezmeye karar verdim. Cebimde 36 TL ile Şişlide'den Tekirdağ'a giderek ilk adımı attım. Daha sonra param bitince otostop yapmaya başladım. Dört yıldır yollardayım" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.