Hava Durumu

5 bin köye,5 bin orman...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile gerçekleştirilen "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı , Türkiye Çınar Yılı 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi"ne canlı bağlantı ile katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
5 bin köye,5 bin orman...
 Vali Karaloğlu:"Gerçekleştirilen bu projeler sayesinde  Orman Teşkilatımız ile Orman Köylümüz ilk defa barışmış oldu."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günlerinin ortak kutlaması vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, "Yine bugün, yeni gün anlamına gelen nevruz, Bahar Bayramı'nı da burada kutluyoruz."dedi.

Nevruzun coğrafyada tabiata duyulan sevgi ve hoşgörünün ortak simgesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Ben nevruz vesilesiyle bütün vatandaşlarımızın birlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ettiğimiz böyle güzel, anlamlı bir günde hepinizin Nevruz Bayramını da tebrik ediyorum. Tabii ki nevruzu bayram olarak değil, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum. İşte buyurun, biz bugün burada bir bayram kutluyoruz. Bu programla 5 bin köye, 5 bin gelir getirici orman kurulması ve 200 bin çınar ağacı dikim eylem projesini Nevruz Bayramı'nda başlatıyoruz. Bu çalışmaların da hayırlı olmasını diliyorum.Bizim kültürümüzde şehirlerin kimliklerinde, evleri, ibadethaneleri, kamu binaları, sokakları, caddeleri yanında ağaçları  da çok önemli bir yer tutar. Ağaçlar içerisinde Pasgol de çınarın şehir kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. İstanbul'u, Bursa'yı Anadolu'daki Trakya'daki pek çok şehrimizi o ulu çınarın olmadığı şekilde düşünülmesi mümkün müdür? Osmangazi'nin bağrından çıkıp o alemi kaplayan o Ulu Çınar'ın hikayesi milletimizin hikayesidir. Biz de o Ulu Çınar'ların sayısını arttırıp gölgesinde daha çok kardeşimizi toplamak için çalışıyoruz."şeklinde konuştu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa canlı bağlantı ile katılan  Bursa Valisi Münir Karaloğlu:"Sayın Cumhurbaşkanım Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi Kapsamında Bursa'da 183 köyümüze gelir getirici orman inşa ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Balabancı Köyü. Şu anda Balabancıdayız. Bu köyümüzde 35 bin fidan diktik.  Bunlar fıstık çamı, ceviz ve kestane olmak üzere diğer köylerimizle toplam 700 bin fidan şu ana kadar dikildi. Gerçekleştirilen bu projeler sayesinde Orman Teşkilatımız ile Orman Köylümüz ilk defa barışmış oldu. Şahsınızda Orman Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullandı.

2016 yılını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla "Çınar Yılı" ilan ettiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu;"Proje kapsamında 100 Bini İstanbul'a olmak üzere toplamda  200 Bin çınar ağacı dikilecek. 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi ile de vatandaşımızı bulundukları yerde kalkındırmayı hedefliyoruz."dedi.

Açılış seremonisi sonrasında beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte belirlenen alana ilk fidanları dikip can suyu veren Vali Karaloğlu, orman köylülerine Hak Sahipliği Belgelerini takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.