Hava Durumu

7 Asırlık Çarşıyı ‘Payitaht’ Heyecanı Sardı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘2. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ coşkulu bir törenle başladı. Alışveriş Günleri, 7 asırlık geçmişe sahip Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesinde 31 Ağustos’a kadar sürecek. Her 100 TL’lik alışverişte müşteriler, 10 adet otomobil, 10 adet dizüstü bilgisayar ve 10 adet cep telefonu kazanma şansı yakalayacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
7 Asırlık Çarşıyı ‘Payitaht’ Heyecanı Sardı

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni yeniden cazibe merkezi haline getirmek için "Tarihin Mirası, Alışverişin Alası" sloganıyla gerçekleştirilen ve 31 Ağustos'a kadar sürecek etkinlik sonunda, akredite iş yerlerinden 100 liralık alışveriş karşılığında kayıt yaptıracak kişiler, çekilişe katılarak, 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazanma fırsatı yakalayacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Orhan Gazi Parkı'ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin merkezi konumundaki çarşıya herkesin bir borcu olduğunu söyledi.

Bu borcu ödemek için "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" etkinliğini düzenlediklerini dile getiren Burkay, şöyle konuştu:

"Kampanyaya dahil ve akredite olan firmalar, bizim kurmuş olduğumuz tüketici güven ofislerinde perakende fişlerini verip çekiliş kuponlarını alıyorlar. Geçen yıl bin 250 firma katılmıştı. Bu yıl bin 500'e ulaşacağız inşallah. Geçen sene 20 milyon liralık bir iş hacmi oluşmuştu. Bu sene etkinlik süresini 3 aya çıkarttık. Bu sürede gerçekleşecek 2 bayramla da etkinliğin çok bereketli geçeceğini tahmin ediyoruz. En az 40 milyon liralık bir iş hacmi oluşacağını düşünüyorum. Çekilişler, hediyeler, geçen yıl olduğu gibi devam ediyor. Hem Bursa hem de çevre illerin halklarını bu etkinliğe bekliyoruz."

Burkay, çarşı esnafının tüketici ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet vereceğini ifade ederek, "Çarşılarımız, alışveriş merkezi kültüründen kurtulmak istenen yeni dönemde tüketicilere nefes alacakları bir yaşam alanı sunacak." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ve Kurban Bayramı'nı da kapsıyor"

BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım da etkinliğin Türkiye'de emsali olmayan büyüklükte bir şenlik olduğunu belirtti. Özyıldırım, şunları kaydetti:

"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, bu yıl yaz aylarını kapsayacak şekilde düşünüldü. Aynı zamanda etkinlik, yerli, yabancı ve gurbetçilerin Bursa'ya geldiği, Ramazan ve Kurban Bayramı'nı da kapsıyor. Bu dönemde yapılacak alışveriş etkinliğini gelen misafirlere broşür ve etkinliklerle de tanıtacağız. Etkinlik, sadece çarşı ticaretine değil Bursa ve ülke ekonomisine, aynı zamanda kent turizmine de katkı sağlayacaktır."

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı açılış töreninin ardından mehter takımı öncülüğünde kortej yürüyüşü yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.