Hava Durumu

Ahmet Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanvekili Ahmet Kara için İnegöl Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2020 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ahmet Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı
 İnegöl Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanvekili Ahmet Kara, Çarşamba günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ahmet Kara’nın vefatı, İnegöl eğitim ve siyaset camiasında derin üzüntüye sebep oldu. Uzun yıllar meclis üyesi ve Başkanvekili olarak İnegöl Belediyesi’ne hizmet veren merhum için cenaze töreni öncesi bugün İnegöl Belediyesi önünde de tören düzenlendi.

BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN YAPILDI
11.45’te belediye önünde yapılan törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Kaymakam Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, belediye personeli ve Ahmet Kara’nın yakınları katıldı.

“DÜRÜST, AHLAKLI, KALİTELİ BİR İNSANDI”
Burada kısa bir konuşma yaparak duygularını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Değerli hocamızı, ağabeyimizi, bu şehre Belediye Meclis Üyesi olarak hizmet etmiş ve halihazırda da görevine devam eden bir büyüğümüzü kaybetmenin acısı ve hüznü içerisindeyiz. Ahmet Hocanın bende ayrı bir yeri var. 11 yaşında İmam Hatip Lisesinde tanıdım kendisini. Hocamızdı. İlahi grubunu da kendisi çalıştırırdı, bizde ayrı bir yeri vardı. Kaderi ilahi daha sonra Ahmet Hocamız meclis üyesi bizde Belediye Başkanı olarak beraber çalışma imkanına sahip olduk. Alper kardeşimiz de yine aynı şekilde devam ediyordu çalışmaya. Başkanvekili olarak da görev yapıyordu. Çok disiplinli, tanıyanların iyi bildiği bir isim. Allah nur içerisinde yatırsın. Biz onun iyi insan olduğuna Allah için şahidiz. Dürüst, ahlaklı, kaliteli, bildiği doğruları söylemekten asla taviz vermeyen çok dik bir insandı Ahmet Hoca. Değerli bir insandı. Çok değerli bir büyüğümüzün de evladıydı. Onu da buradan rahmetle anmak istiyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah bizlere de onun gibi arkamızdan güzel sözler sarf ettirmeyi nasip etsin” dedi.

Konuşma sonrası İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu’nun yaptırdığı dualarla belediye önünde yapılan tören sonra erdi. Ardından Ahmet Kara’nın cenazesi 12.30’da İshakpaşa Camisinde kılınan cenaze namazı sonrası Orhaniye mezarlığına defnedildi.

AHMET KARA KİMDİR?
1953 Yenişehir doğumludur. 1976 Konya Yüksek İslam Enstitüsü mezunu. 1976-1994 yılları arası İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde Meslek Dersleri Öğretmenliği ve idareci olarak görev yaptı. 1989 yılında kurucu müdürlüğünü yaptığı Turgutalp Anadolu Lisesi'nde 1994-2005 yılları arası Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Vekili olarak görev yaptı. 2005 yılında Kurucu Müdür olarak görevlendirildiği İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde iki yıl Müdürlük görevinden sonra 2007 yılında kendi isteği ile emekli oldu.

2009 Mahalli İdareler seçimlerinde Saadet Partisinden Belediye Meclis Üyesi oldu. 2010 yılında Has Partinin kurulmasıyla bu partiye geçti. 2012 yılında Has Partinin kapanmasıyla da AK Partiye geçti. 2014 Mahalli seçimlerinde AK Partiden Belediye Meclis Üyesi seçildi. Kira Tespit Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyon Üyeliği, Encümen Üyeliği ve aralıklarla Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2019 Mahalli seçimlerinde 3. dönem Meclis üyesi seçildi.

İnegöl Belediye Sosyal Yardım Merkezi Başkan Yardımcısı, İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesidir. İyi seviyede Arapça orta seviyede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.