Hava Durumu

Ahududu fidanları Büyükşehir’den

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ. kentin üretim potansiyelini daha da öne çıkarmak ve tarımsal kalkınmayı desteklemek adına çalışmalarına hızla devam ediyor. Tarımsal kalkınmanın desteklenmesi ve kaliteli üretimin sağlanması hedefiyle önemli çalışmaları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. tarafından yürütülen ‘Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında, fidan başvurularını almaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ahududu fidanları Büyükşehir’den
 Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Tarım A.Ş.,  ahududu fidanlarını aracısız olarak çiftçilere ulaştırıyor. Doğru adımlarla, üretimi teşvik ediliyor. Bursa’ya katma değeri yüksek olan ‘Polka’ cinsi ahududu fidanlarını çoğaltıp yaygınlaştırarak üretiminin daha fazla olması sağlanıyor. Öncelikle kaliteli ve dayanımı yüksek ürün üretimini arttırarak ahududu ithalatının önüne geçmek, daha sonra ise ihraç hedefleniyor.

Tarım A.Ş.’nin çiftçilere vereceği ahududu fidanlarının en önemli özelliği yediveren cinsi olması. Hastalıklara karşı direnci çok yüksek olan fidanlar, Temmuz ayı başından Eylül sonu, Ekim ortalarına kadar meyve veriyor. Meyveleri çok iri ve çok verimli. Mükemmel bir aroma ve meyve kalitesine sahip olan kalitesi, dayanımı, taze tüketime uygunluğu ile artık dünya pazarlarına uygun bir fidan ile Bursalı çiftçiler buluşturuluyor. İstenilen gerekli belgeleri hazırlayarak basvuru@tarimas.com.tr veya posta yolu ile Tarım A.Ş. ye başvuru yapılabilecek. Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi hakkında 0224 497 40 01 – 0850 450 99 16 telefon numaralarından detaylı bilgi alınabilecek.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

1- Yetiştirilecek arazinin tapu fotokopisi

2- İkametgah belgesi

3- Kimlik fotokopisi

4- Toprak analizi

Başvuru Merkezi

basvuru@tarimas.com.tr

Tarım A.Ş. Genel Müdürlüğü

Yolçatı Mahallesi Hal Yolu Caddesi No:2/1 Nilüfer/BURSA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.