Hava Durumu

AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı şehit ve gazileri unutmadı

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, 'İstiklalimiz şehitlerimiz, istikbalimiz gazilerimiz' konulu panelle, şehit ve gazileri unutmadığını ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı şehit ve gazileri unutmadı
 Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli, AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Hakan Köprülüoğulları’nın yanı sıra çok sayıda partili, vatandaş ve şehit ile gazi yakınları katıldı. Şair Dursun Ali Erzincanlı’nın da sahne aldığı ve şiirleriyle izleyenleri mest ettiği gecenin açılışında konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Hakan Köprülüoğulları, “Mertebelerin en güzeline mazhar olan sizlerin nesli olmaktan duyduğumuz onur mutluluğu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır. Velhasıl şanlı tarihimizle, atalarımızla, şehitlerimizle gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Ve her ne yaparsak yapalım bize böyle bir vatan emanet ettikleri için haklarını ödeyemeyiz. Allah onlardan ve sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu.
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletin ve ülkenin varlığını devam ettirmesinde en önde gelen değerlerin arasında gaza anlayışının geldiğini söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Medeniyetimizin en mümtaz vasıflarından olan gaza inancı, bize 1071’de Anadolu topraklarını verdiği gibi Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça ilan etmiştir. Bu coğrafyanın ruhunda, bu ülkenin her taşında, her toprağında, adları sanları bilinmeyen milyonlarca gaza erinin, şehidin, gazinin kanı bulunuyor. Tarih boyunca nice savaşlar, nice çatışmalar yaşayan bu coğrafyanın sakinleri olarak bizler, istiklali ve istikbali için her daim teyakkuzda olan bir milletin evlatlarıyız. Dün cephelerdeki savaşlarda istiklal ve istikbaline sahip çıkmış olan aziz milletimiz, bugün de ülkemizin huzuruna kast eden terörle mücadeleye devam ediyor. Bu aziz milletin, 15 Temmuz’daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir.”

Yılmaz’ın ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, "AK Parti’nin en önemli vizyonu ve misyonu millet-devlet kaynaşmasını sağlamak olmuştur. Bunun en önemli göstergesini 15 Temmuz’da yaşadık. O yüzden 15 Temmuz’daki hain FETÖ darbe girişiminde milletimizin gösterdiği cesur ve asil duruş sayesinde bugün buralardayız. Maalesef bizim yakın tarihimiz darbeler tarihi; 1960, 1980, 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz. Ama hiçbiri 15 Temmuz kadar hain olmadı. Çünkü 15 Temmuz’da milletin iradesini temsil eden Meclis dahi bombalandı” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.