Hava Durumu

Akıl Ve Zekâ Oyunlarında Büyük Mücadele

Akıl ve Zekâ Oyunları Bursa İl Finali Soğanlı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bu yıl Bursa’da yapılacak Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etmek isteyen öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2019 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Akıl Ve Zekâ Oyunlarında Büyük Mücadele
 Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonası Bursa’da yapılacak. Bu kapsamda yurt genelinde gerçekleştirilen yarışmalarda öğrenciler Bursa’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılmak için kıyasıya mücadele veriyor.

 

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonası kapsamında gerçekleştirilen Bursa il finali büyük çekişmelere sahne oldu. Bursa’nın 17 ilçesinden gelen yüzü aşkın öğrenci 6 oyun ve 8 kategoride mücadele etti. Soğanlı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen il finaline öğrencilerle beraber gelen veliler ve danışman öğretmenler de müsabakaları heyecanla izledi. Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Kategorisinde birinci olan 8 öğrenci Türkiye Şampiyonasında Bursa’yı temsil etme hakkı kazandı.

 

Çocukların düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemlere çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, öğrencilerin yeteneklerinin bireysel ve grup oyunları ile geliştirilmesi hedeflenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ile öğrencilerin sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

 

2018 Aralık ayında duyurusu yapılan Akıl ve Zeka Oyunları şampiyonasına 9-14 yaş aralığındaki tüm öğrenciler katılabiliyor. Bursa’da ve tüm yurtta eş zamanlı olarak başlayan şampiyonada öncelikle ilçelerde gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren öğrenciler il finallerine katılmaya hak kazanacak. 5 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirilecek il finallerinde başarılı olan öğrenciler ise 27-28 Nisan 2019 tarihinde Bursa’da yapılacak Türkiye şampiyonasında mücadele edecek. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonasında öğrenciler Mangala, Q-Bitz, Equilibrio, Pentago, Kulami, Reversi, Mangala ve Pentago olmak üzere sekiz kategoride yarışacak.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.