Hava Durumu

Akkuş davasında 1 tahliye

FETÖ'nün hain darbe girişiminde 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı davada 1 kişi tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Akkuş davasında 1 tahliye
 Üzerinde "sıkıyönetim atama listeleri" ve "yeni yapılanma" dokümanı ele geçirilen eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 15 sanığın Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanık Hacı Hüseyin Ç. ile avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Akkuş ile eski rütbeli askerler Yılmaz G, Hakan K, Ali Ç, Kemal Ş, Ertuğrul Y, Murat Y, Ayhan Ş, Erkan D, Mustafa E, İbrahim Ç, Ali Y. ve Duran D. ise (SEGBİS) ile cezaevlerinden savunma yaptı. Diğer tutuksuz sanıklar Bilal D. ve Ali B. ise duruşmaya katılmadı.
Tahliye için talepte bulunan tutuklu sanık Ali Y, örgütle herhangi bir bağlantısı olmadığının kanıtlandığını öne sürerek, "Bırakın Osmangazi'de odalara girdiğim, binaya bile girmediğim biliniyor. Ben kendimden eminim, böyle hain bir örgütte bulunmadım. Devlet büyüklerimizin deyimleriyle bir grup askerin kalkışması ile başlayıp ucu bir grup FETÖ'cü haine dokunan bu örgütün içerisinde bulunmadım. Ben meslek hayatım boyunca bu hainlerle asla bir arada bulunmadım. Alevi kökenden gelen biri olarak da hain FETÖ'cülerle adımın geçmesi beni üzmüştür" diye konuştu.
Duruşmada şahit sıfatıyla dinlenen tutuklu sanık Hakan K'nın eşi Yeliz K. ise, darbe gecesi whatsapp programı üzerinden yaptıkları konuşmanın otomatik mesaj üzerine geliştiğini öne sürdü. Yeliz K, başbakanlık adına duruşmaya katılan Av. Hasan Ali Yılmaz'ın, whatsapp programında böyle bir otomatik mesaj özelliği olmadığını belirtmesi üzerine, buna cevap veremedi. Yeliz K, mahkeme başkanının, "Eşini kutsal bir göreve gönderiyormuşsun gibi dua etmenin sebebi ne?" sorusu üzerine, "Eşim Şırnak'ta görev yaptı, bazen 60 gün gider, gelmezdi. O zamanlar sürekli böyle konuşurduk, devamında da gelenek ve alışkanlık haline geldi, art bir niyet yoktu" ifadelerini kullandı.
Duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanıklardan Ali Y'nin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıklardan Ali Y'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.