Hava Durumu

Aktaş’tan çarşı esnafına destek

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çarşıda mutluluğun değişime ayak uydurmaktan geçtiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Aktaş’tan çarşı esnafına destek
 Başkan Aktaş, BTÇHB esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Tarihî belediye binasında yapılan görüşmede, esnaf, otopark, temizlik ve yönetim sıkıntılarını dile getirdi. Aktaş, esnaf temsilcilerine yönelik konuşmasında, Bursa’nın turizm potansiyeline ve şehir ile çarşı esnafının bu anlamda alacağı pozisyona işaret etti. Bundan 40 yıl önce popüler olan ve talep edilen bir ürünün ya da meslek seçiminin bugün herhangi bir geçerliliğinin olmayabildiğini ifade eden Başkan Aktaş, başarı ve mutluluk için muhakkak surette güncellenmek, zamana ayak uydurmak gerektiğini kaydetti. Hayattaki birçok şey gibi Bursa’nın da değiştiğini, eskinin sınırlı ulaşımına sahip kentin son 10 küsur yılda yapılan yatırımlarla adeta bir ana arter haline geldiğini kaydeden Başkan Aktaş, şehir kültürünün de bu oranda geliştiğini kaydetti. Kara yolları, hızlı trenler, deniz ulaşımı yatırımları derken İstanbul, Ankara ve İzmir illerinin arasında kalan Bursa’nın son zamanlarda dikkat çekici bir ziyaretçi trafiği yoğunluğuna kavuştuğunu anlatan Başkan Aktaş, bunun iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.
Bugün dünyada birçok şey gibi alışveriş trendinin de kabuk değiştirdiğini, gelişmiş ülkelerde kapalı AVM’lerin yerine tarihî mekanlarda açık alışverişlerin tercih edildiğini vurgulayan Başkan Aktaş, Bursa’daki tarihî çarşıların da bu anlamda müthiş bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını belirtti. Aktaş, “Değişir de ürün yelpazenizi geliştirirseniz, vatandaşın talebine yönelik ürünler satarsanız, çalışma saatlerinizi ona göre düzenlerseniz ben eminim ki emeklerinizin karşılığını alırsınız. Bizler sizlerin daha iyi şartlarda satış yapmanız için elimizden geleni yapmaya hazırız. Eskiden olduğu gibi bugün de yarın da yanınızda olmaktan büyük mutluluk duyarız. Çorbada tuzumuz bulunmasını isteriz” dedi.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) Başkanı Muhsin Özyıldırım ise, çarşıdaki en büyük sıkıntının parklanma olduğunu dile getirdi. Çarşıya alışverişe gelen vatandaşın aracını park etmeye yer bulamadığını, bunun da ciddi oranda müşteri kaybına sebep olduğunu ifade eden Özyıldırım, “Bunun yanında ciddi yönetim sıkıntısı yaşıyoruz. Bazı esnaf arkadaşlarımız, ahilik geleneğine yakışmayan, çarşının işleyiş ve düzenini bozan, müşteri memnuniyetsizliğine sebep olan davranışlar sergileyebiliyorlar. Kendi kurallarımız olmasına rağmen bu tür arkadaşlarımıza söz geçiremiyoruz. Bu anlamda kanuni bir düzenleme istiyoruz” diye konuştu.
Toplantıda bazı esnaflar, çarşı bölgesinde temizlik ve tuvalet ihtiyacının da had safhada olduğunu dile getirdi. Görüşmenin ardından Başkan Aktaş, esnaf temsilcileriyle birlikte Orhan Camii Meydanı’nda yapılan düzenlemeleri inceledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.