Hava Durumu

Altepe'den son dakika açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: "Görevimize devam ediyoruz."

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Altepe'den son dakika açıklaması!
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: "Görevimize devam ediyoruz." 

İstifası istenen isimler arasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek'ten İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Altepe"İşimizin başındayız. Görevimize devam ediyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek'ten İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Altepe, istifa iddialarıyla ilgili soruya "Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz. Görevimizin başındayız. Herhangi bir açıklama yapmak istersem, o zaman yaparım. Biz Bursa'ya gidiyoruz. İşimize bakıyoruz" dedi.

Altepe, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 14. yılı etkinliklerine katılmak için gittiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının soruları üzerine Altepe, Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı'nın programı doğrultusunda sponsoru oldukları İzzetbegoviç'in hayatını anlatan özel tanıtım filminin gösterimine katıldıklarını söyledi. Altepe, buradaki programları tamamlayarak Türkiye'ye döndüklerini anlattı.

Bir gazetecinin "Belediye Başkanlığı'ndan istifa edecek misiniz?" sorusuna Altepe, "Ben o konuda herhangi bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşü uçakta gazetecilerin "Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?" sorusuna "Bursa" yanıtı vermişti.

Bursa, Ankara ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifası istenmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün "Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi takdirde gereği neyse yapılacaktır. İlgili kurumlarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu konuda varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik böyle bir adımın atılması gerektiğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz, bu sıradan bir hareket de değildir, bu bir davadır, bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu davanın nasıl çalıştığını çok iyi bilirler ve gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu genel başkan yardımcım" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.