Hava Durumu

Altepe’den İnegöl Fuar Merkezi’ne destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ’ı ağırlayarak, İnegöl’de 50 bin metrekare alana kurulacak modern fuar merkeziyle ilgili bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Altepe’den İnegöl Fuar Merkezi’ne destek
 Ankara Yolu’ndaki başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Altepe, ekonominin önünü açmak gibi bir görevlerinin bulunduğunu vurgulayarak, Bursa’nın İnegöl Fuar Merkezi gibi yatırımları hizmete aldığı oranda Türkiye’nin ilerleme kaydedeceğini söyledi. 
Başkan Altepe, 2014 yılından itibaren Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte il sınırları içerisindeki tüm konularda ilgilendiklerini ifade etti. Bursa’nın 17 ilçe 1070 mahallesindeki tüm yatırımları bu kapsamda desteklediklerini, üretim için adım atanların hedeflerine ulaşabilmesi için tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Başkan Altepe, bu konuda ekonomiyi öncelikli gündem olarak belirlediklerini kaydetti. Hem şehir hem de ülke olarak ürettikleri oranda başarılı olacaklarını, Türkiye’nin 2023 hedeflerine yine o oranda katkı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Altepe, “Daha kaliteli ürünler yaparak, dünya pazarlarında yer almamız gerekiyor. Çok üreterek çok kazanmamız gerekiyor. Bunu ne kadar başarırsak, Türkiye de o kadar ileriye gidecek” dedi.
Başkan Altepe, konuşmasında, İnegöl’ün üretim anlamında ilçe olarak önemine de değindi. Türkiye’de mobilya üretiminde lokomotif şehirler denilince akla İstanbul ve Bursa’nın geldiğini, İnegöl’ün de bunun en önemli parçası olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu bile başlı başına bir güç. Bu nedenle, mobilya sanayiine destek olmak bizim için önemli bir görev. Sektörün gelişmesi ve hak ettiği değere ulaşabilmesi için her türlü alt oluşturmaya hazırız. Yeter ki yapılan proje doğru, uygulanabilir olsun” diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ise İnegöl’ün ekonomik olarak çok büyüdüğünü ve kabına sığmadığını hatırlatarak, büyük organizasyonların yapılacağı merkezlere ihtiyaç duyduklarını anlattı. İlçenin özellikle mobilya konusunda öne çıktığını ve bu alanda sektörün lideri konumunda bulunduğunu hatırlatan Şahin, “Sektörel fuar organizasyonları için artık daha büyük merkezlere ihtiyacımız var. Büyük ve modern bir proje hazırladık. Hizmete alındığında, İnegöl ekonomisine büyük katkıları olacak. Bu konuda Bursa’nın dört bir yanına hizmet yağdıran değerli başkanımız Recep Altepe’yi de yanımızda görmek, bizlere büyük moral oldu” şeklinde konuştu.
MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ da Bursa-İnegöl Yolu üzerinde 80 dönüm arazi üzerine kurmayı planladıkları İnegöl Fuar Merkezi’nin mevcut fuar merkezinin yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olacağını söyledi. 93 metrekare kapalı alana sahip merkezin 50 bin metrekaresinin teşhir alanlarından oluşacağını kaydeden Başkan Altepe, hali hazırda yılda 2 kez yapılabilen fuarların yeni merkezle birlikte çok kez düzenlenebileceğini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.