Hava Durumu

Anadolu'da Türk Birliği için yeni bir adım

Bursa Yörük Türkmen Manav Muhacir ve Yerliler Dayanışma Platformu İstanbul Pendik'te Türk milletlerinin birlik ve beraberliği adına önemli bir buluşma gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 02:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Anadolu'da Türk Birliği için yeni bir adım

Bilecik'te 2019 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen birliktelik buluşmasının devamı olarak İstanbul Pendik'te Eğitimci İş adamı Vedat Eryetiş'in misafiri olan Yörük Türkmen Manav Muhacirler ile ilgili oluşumların başkanları gündeme dair önemli kararlar aldılar.

Soma, Balıkesir, Manisa, Bursa, Kütahya, İnegöl ve Bilecik'ten gelen katılımcılar birlikte ortak hareket etme yönünde ilke kararı aldı. DAĞDER önceki dönemler Başkanı Eğitimci Mustafa Bay konuşmasında, "Biz, aynı anne-babanın 4 eşit ve öz evlatlarıyız. Biz Yörük, Türkmen, Manav, Muhacir'lerin birlikte hareket etmelerini sağlamalıyız. Tanışma, kaynaşma ve organize olma yoluyla 'dilde birlik, fikirde birlik ve işte birlik' yapabilmeliyiz. Bunu yine geçmişte kazanımını başardığımız değerlerle, yine Hoca Ahmet Yesevi ve onun yolundan gidenleri rehber edinerek başaracağız. Bu birliktelik ülkemiz ve toplumlarımız için bir umut olacaktır. Zira modern dünyanın aradığı 'insan ve birlikte yaşam modelini' sadece bizim değerlerimiz karşılayabilir" dedi.

Toplantının sonuç bildirisinde Yörük, Türkmen, Manav, Muhacir'lerin tüm Türk İslâm dünyasındaki kişi, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları ile aşağıdaki hedefler çerçevesinde işbirliğine, hizmet ve desteğe hazır olduğu belirtildi.

Bildiri Maddeleri:

1.      Yeni nesilde bireysel, sosyal kimlik ve tarih bilincinin artırılması.

2.      Orta Asya bozkırlarındaki kıl çadırlarımızdan medeniyetler kurmamızı sağlayan ve Kızılelma ile sembolleşen değerlerimizin yeniden keşfedilmesi.

3.      Yapılan organizasyonda Yörük, Türkmen, Manav, Muhacir diye bilinen unsurların has kardeşliğine ve sadece Anadolu’ya gelip yerleşme tarihlerine göre farklı adlarla isimlendirilmiş olduklarına vurgu yapılması.

4.      Yapılacak çalışmalarda manevi kökenlerimiz olan, Hoca Ahmet Yesevi ve Şeyh Edebali gibi onun yolundaki alp ve erenlerin görüşlerinin yaşatılması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.