Hava Durumu

Annelere çocuk gelişimi eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde düzenlenen 5 haftalık çocuk gelişimi eğitimini tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Annelere çocuk gelişimi eğitimi
 Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde düzenlenen seminer ve kurslarla Bursalı hanımların eğitim ve sosyal hayatına katkı sağlanıyor. Lokalde 5 haftadır süren çocuk gelişim ve eğitim programlarının sonuna gelindi. Şevket Yılmaz Hastanesinde görev yapan çeşitli branşlardaki uzmanlar, her hafta çocuk gelişiminde önemli noktalara değindi. Son olarak Çocuk Gelişim Uzmanı Neşe Doğançelik, olumsuz davranışlar gösteren çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda ip uçları verdi.
Doğançelik, olumsuz davranışı, “Çocuğun hem kendisine, hem de çevresine zarar veren, sosyal hayatı zorlaştıran davranışlardır. Olumlu davranışlar gibi olumsuz davranışlar da öğrenme ilkelerinin kontrolündedir. Bunları değiştirmek için çocuğa bir eğitim disiplini oluşturmak gerekir” şeklinde tanımladı. Çocuğa seçenek sunmanın önemine değinen Doğançelik, “Mesela önüne 2-3 parça kıyafet koyun ve içinden seçmesini isteyin. O zaman savaşmamış olursunuz, kontrolü kaybetmezsiniz. Olumsuz davranışı değiştirmek için diğer bir yöntem de dikkatini başka yöne çekmektir. Israr ettiği konularda dikkatini dağıtarak sakinleştirmiş olursunuz. Çocuktan yapmasını istediğiniz konuları kısa ve net söyleyin. Gürültü yapmanı istemiyorum. Dişlerini fırçalamalısın gibi. Olumlu kelimeler kullanın. Emir değil ricada bulunun. Olumlu davranışları övün. Ödüllendirin. Rahatsız edici ama zararsız davranışlar yaptığında görmezden gelin” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.