Hava Durumu

Aralık ayında sıcaklık rekoru kırıldı, ağaçlar çiçek açtı

Bursa'da aralık ayında kar ve soğuk hava bekleyen vatandaşlar, ağaçların çiçek açtığını görünce neye uğradığını şaşırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Aralık ayında sıcaklık rekoru kırıldı, ağaçlar çiçek açtı
 Meteoroloji verilerine göre Bursa'da hafta sonu aralık ayı sıcaklık rekoru kırılacak. Aralık ayının ortalarına geldiğimiz bugünlerde Türkiye'de hava sıcaklıkları 20 derecenin üzerinde seyrediyor. Bu durum aralık ayında ağaçların çiçek açmasına sebep oldu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ağaçları şaşırttı. Kışın Bursa'da ağaçların çiçek açtığına ilk kez şahit olduklarını belirten vatandaşlar, aralık ayında kar ve soğuk hava beklerken ağaçların çiçek açmasıyla karşılaştıklarını söyledi. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bilgiler de güzel havaların bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Özellikle Bursa’yı 15 Aralık Cuma ve 16 Aralık Cumartesi günleri tarihi bir sıcaklık bekliyor. Meteoroloji verilerine göre Bursa, 15 Aralık Cuma günü 20, 16 Aralık Cumartesi günü ise 21 dereceyi görecek. Aralık ayında yalancı bahara aldanan ağaçlar şehri çiçeklerle donattı. Bu durum ise en çok arılara yaradı. Çiçek açan ağaçlara hücum eden arılar çiçeklerde bulunan çiçek özlerini almak için bir biriyle yarıştı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.