Hava Durumu

Atıl durumdaki pazar alanı parka dönüşüyor

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Mahallesi’nde atıl vaziyette duran eski pazar alanını modern bir parka dönüştürüyor. İnşa edilecek park, mahalleye nefes aldırırken, vatandaşların da bir araya gelmesine imkan sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2019 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Atıl durumdaki pazar alanı parka dönüşüyor
 2018 yılında 92 bin 590 metrekarelik alana 39 park ve 61 bin metrekarelik yeşil alan kazandıran Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında da ilçenin dört bir yanında park ve yeşil alanlar oluşturmaya devam ediyor. Çekirge Mahallesi’nde pazar alanı olarak kullanılan ancak zaman içerisinde pazarcı esnafının başka noktalardaki pazar yerlerini tercih etmesiyle birlikte atıl vaziyette kalan alanı parka dönüştürüyor. Pazar alanı ile birlikte bölgede yer alan eski basketbol sahasını da yıkarak yaklaşık bin metrekarelik bir alan elde edecek olan Osmangazi Belediyesi, içerisinde çocuk oyun grupları, dinlenme noktaları ve yürüyüş yollarının yer aldığı modern bir park inşa edecek. Ayrıca yıkılan basketbol sahasının yerine yeni bir basketbol sahası da inşa edilecek. 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, park inşa edilecek olan bölgeyi gezerek proje hakkında bilgiler verdi. Dündar, “Çekirge Mahallemiz’deki mevcut pazar alanı, yokuş bir bölgede bulunduğundan ve de yollarının dar olmasından dolayı pazarcı esnafı tarafından tercih edilmeyen bir nokta haline geldi. Pazar alanı esnaf tarafından kullanılmayınca atıl vaziyette kaldı. Osmangazi Belediyesi olarak bu alanı düzenleyerek park haline getiriyoruz. Mahalleye nefes aldıran güzel bir mekan ortaya çıkmış olacak. Park inşası için çalışmalarımızı başlattık. Çekirge Mahallemiz’e hayırlı olsun” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.