Hava Durumu

Avcıları yakalamak için ava çıktılar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Bursa’da bir araya gelen 20 drone gönüllüsü kaçak avcıları yakalamak için filo halinde havadan takip yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Avcıları yakalamak için ava çıktılar
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Bursa'da bir araya gelen 20 drone gönüllüsü kaçak avcıları yakalamak için filo halinde havadan takip yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Uluabat Ramsar alanında gerçekleştirilen av koruma faaliyetinde av koruma kontrol memurlarıyla birlikte jandarma, fahri av müfettişleri ve gönüllü drone pilotları katıldı.

Drone ile sazlık alan içerisindeki avcıların yerleri belirlenerek av koruma memurları tarafından belgeleri kontrol edildi. Evraklarında herhangi bir eksiklik olmayan avcılar, avlanmaya devam ederken kaçak avlananlar için cezai işlem uygulandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, doğal yaşamı korumak amacıyla teknolojinin bütün imkanlarından faydalandıklarını belirtti. Eroğlu,"Dronelu korumada gönüllü drone pilotlarında da faydalandık. Diğer bölgelerimizde de aynı yöntemin kullanılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi. -
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.