Hava Durumu

Ay tutkunları, Uludağ'da buluşacak

ASTROFEST 2019, bu yıl da ünlü bilim insanları ile gökyüzü tutkunlarını Uludağ’ın zirvesinde bir araya getirecek. 19-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte çok sayıda bilim insanı ve gök bilimci, uzay bilimlerine ilişkin deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ay tutkunları, Uludağ'da buluşacak
 Uludağ Karinna Otel’deki  ASTROFEST 2019,  birçok ilke de sahne olacak. İnsanoğlunun bundan 50 yıl önce ilk adımını attığı  "Ay’a yolculuk" macerası, zirvede gerçekleştirilecek özel bir programla Türkiye’nin en büyük astronomi festivalindeki yerini alacak. Etkinliğe katılanlar, film gösterimleri izleyip, dev teleskoplarla ay gözlemleri yapabilecek. "Ay'a küstü" atölye etkinlikleri çerçevesinde de "Apollo 11"  programıyla aya yapılan ilk insanlı yolculuğun detaylarını öğrenme şansı yakalayacak. Katılımcılar "İnsanoğlu bundan 50 yıl önce Ay’da ne arıyordu?" sorusuna yanıt bulacak.

ZİRVEDE METEOR YAĞMURU

ASTROFEST2019’a katılanlar, gündüzleri atölye, konferans ve doğa yürüyüşleri ile keyifli zaman geçirmelerinin yanı sıra geceleri de alana kurulan dev teleskoplarla gök cisimlerini inceleyebilecek. Perseid göktaşı yağmuruna tanıklık edecek olan astronomi tutkunları, takımyıldızları ve gezegenleri de gözlemleyebilecek. Etkinlikle ilgili kayıtlar sürüyor. Festivale katılanlar arasında yapılacak çekilişle bir talihli, Bursa semalarında uçak turu kazanacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.