BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TÜKETİN
 Çin’in Wuhan Kentinden başlayarak Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyada
binlerce kişinin ölümüne sebep olan korona virüsünden korunmak adına zeytin
ve zeytinyağı tüketiminin bağışıklık sisteminin güçlendirdiğini söyleyen Çakır
”Zeytinin sağlık açısından son derecede önemli bir role sahiptir, zeytin kandaki
kötü kolesterolü giderir iyi kolesterol açısından zenginleştirir. Kan basıncını
kontrol eder, kan pıhtılaşmasını önler, içerdiği vitaminler açısından mükemmel
bir kaynaktır. besleyici sodyum, potasyum, magnezyum, demir, fosfor, iyot gibi
mineral ve amino asitleri içerir, antioksidan olarak hücreleri korur. Özellikle
zeytin oksidatif stres ve kronikviral hastalıklar sırasında sağlıklı bir bağışıklık
sisteminin korunmasında önemli bir rol almaktadır.”dedi
ZEYTİNİ SOFRALARINIZDAN EKSİK ETMEYİN
Gemlik Ticaret Borsası olarak Coğrafi İşaretli Gemlik Zeytini denetimlerinin
düzenli yapıldığını söyleyen Çakır”Coğrafi İşaretli Gemlik Zeytini özellikle dalında
kendiliğinden kararır, siyah renge dalındayken döner, karardıktan sonra hasat
işlemi yapılır. 6-9 ay gibi bir süre ile sadece tuz ve su fermente edilir, kesinlikle
kimyasal katkı maddesi kullanılmadan doğal olarak işlemi yapılır. İnsanlarımız bu
süreçte sağlıklı ve dengeli beslenmeli ve zeytini sofralarından eksik etmemeleri
gerekir.”dedi.


Gazete Bursa
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50

banner37

banner36

BİREVİM'den “tam da şimdi istihdam!”...
Geliştirdiği, “Sürdürülebilir Tasarruf Finansı” modeliyle kısa zamanda sektöre dinamizm kazandıran...

Haberi Oku