Hava Durumu

Baharı törenle karşıladık

Vali İzzettin Küçük, baharın gelişini, bolluk ve bereketi simgeleyen Nevruz Günü’nde, Nevruz Kutlama Komitesi ve Valilik Çalışanları ile birlikte Bursa Valiliği Tarihi Heykel Hizmet Binasında gerçekleştirilen kutlama törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Baharı törenle karşıladık

Konuşmasına, omzuna Türkmen Poşusunu alarak başlayan Bursa Valisi İzzettin Küçük:"öncelikle hepinizin Nevruz'unu kutluyorum. Mübarek olsun, kutlu olsun, sevinçli olsun. Eski Türk takviminde yeni yılın başlangıcı Nevruz, doğanın, tabiatın uzun bir kıştan, uzun bir uyku halinden yeniden dirilme haline, her şeyin yaşamla buluşma anına tekabül ediyor. Tabiatın bütün renkleriyle, kokusuyla, sesiyle açılması serpilmesi günüdür.  Nevruz onun için bir sevinç günüdür. Onun için mutluluk vericidir. İnsanların içinde bir sevinç oluşturur. Bu sevinç duygusunun doğal sonucu da sevgidir. Bir insanın kalbinde sevinç oluşur ise  çevresini sever, ailesini, mahallesini, şehrini ve ülkesini sever. Nevruz bu anlamda sevinç ve sevgi günüdür. Nevruz bütün bu coğrafyada, Türki Cumhuriyetlerde, Orta Doğuda bütün toplulukların kavimlerin başta Türkler olmak üzere hepsinin ortak bir bayramıdır. Geniş bir coğrafyanın değişik inanç ve kültürlerini, birbirinden farklı düşünceye sahip olanları ortak bir noktada buluşturan bir gündür. Onun için Nevruz insanların sevgi tazelediği, çevresinde olan bitene daha güzel bir gözle baktığı gündür. Böylesine önemli bir günü sevgi ve kardeşliğin başlangıcı saymak yerine kavganın ve çatışma kültürünün başlangıcı sayanlar büyük bir hata içerisine girmiş olur.

BUGÜN BARIŞ GÜNÜDÜR 

Nevruz birbirimize sevgi ile bakmanın,  omuz omuza olmanın ve hayatı yakalamanın, hayata selam çakmanın, saygı duymanın günüdür. Tabiatın uyanışının insanoğlu tarafınca fark edilip sevinçle ve şükürle karşılandığı gündür Nevruz. Ben Nevruzun milletimiz için ülkemiz için güzel günlerin başlangıcı olacağını temenni ederek, hepinizi sevgi saygı ve bereket ile selamlıyorum."dedi. Bursa Nevruz Kutlama Komitesi adına konuşma yapan Türk Ocakları Derneği Bursa Şube Başkanı Prof.Dr.Selçuk Kırlı ise;"Türk Dünyası'nın en eski ve tek ortak bayramı olan Nevruz Bayramınızı kutluyorum. Bugün Nevruzdur, bugün barışma günüdür. Bugün hep birlikte olma günüdür. Berekete, geleceğe, yeni yıllara ve istikbalin ebediyete kadar uzayan sürecine  hizmet etme günüdür. Nevruz hepimize kutlu olsun." ifadelerini kullandı.Nevruz Kutlama Komitesi’nin semeni sunumu ile devam eden programda Bursa Valisi İzzettin Küçük, yumurta tokuşturma geleneğini de ihmal etmedi. Renkli görüntülerin yaşandığı tören, sıcak ve samimi bir ortamda yapılan kokteyl ile son buldu. 

KENT MEYDANINDA ATEŞ YAKILDI 

Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Nevruz Bayramı kutlandı. Kutlamalar kapsamında yakılan ateşten atlanarak, demir dövüldü. Nevruz Bayramı düzenleme komitesi adına konuşma yapan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, “Gerek toplumsal hayatta gerçekleştirdiği derinliği, gerekse milli kültürümüzdeki yeri bakımından çok ayrı ve önemli bir anlam teşkil eden Nevruza ulaşmış bulunuyoruz. Türk milletinin Ergenekon'dan çıkışının ve baharın gelişini temsil eden nevruz farklı toplumsal mesajlar içeren bir değerimizdir ” dedi. Türkoğlu, “Türk milleti tıpkı demir dağları eriterek Ergenekon'dan çıktığı gibi milletine, vatanına ve bayrağına sevdalı evlatlarının öncülüğünde sinsi planları bozarak ve etrafını saran çemberleri aşarak aydınlık geleceğini inşa edecektir. Unutulmamalıdır ki kışın ardı bahardır. Adriyatik’ten Çin Seddi’ne, Kırım’dan Türkmen eline necip milletimizin nevruz bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum” diye konuştu. Nevruz Bayramı kutlamaları, mehter takımı konseri, kılıç kalkan ekibinin gösterisi, ateşten atlanması ve demir dövülmesi ile devam etti.

Fotoğraflar : Osman ÇETİN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.