Hava Durumu

Bakan Çelik: “Tek Tesellimiz Can Kaybı Olmamasıdır”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa’daki canlı bomba saldırısıyla ilgili, “Şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırıyı ülkemiz ve Bursamız hak etmiyor. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bakan Çelik: “Tek Tesellimiz Can Kaybı Olmamasıdır”
 Merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki özel bir ağız ve diş sağlığı polikliniğinin açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptı. Açılışa Bakan Çelik’in yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve davetliler katıldı. Bursa’daki canlı bomba saldırısı ile alakalı gazetecilerin sorularına cevap veren Çelik, “Şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırıyı ülkemiz ve Bursamız hak etmiyor. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Bundan sonra bu ve benzer girişimlerinin olmamasını temenni ediyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadele konusundaki kararlılığın faturaları oluyor. Buna millet olarak hazırlıklı olmak durumundayız. Çünkü terörün rengi ve dili yoktur. Bütün terörün lanetlenip, hep birlikte üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen tek ülkeyiz. Her ülke terörü ve teröristleri sınıflandırıyor. Buda teröre cesaret veriyor. Türkiye kararlı şekilde bütün terör unsurların üzerine gidiyor. Bu sebeple mutlaka bir bedelleri vardır. Hazırlıkları olmamız gerekiyor. Güvenlik güçlerimizin gece-gündüz bu tür olaylar yaşanmaması için bilinmeyen birçok olayı önlüyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Bütünüyle bunu ortadan kaldırmak kolay bir hadise değil. Bazen bu şekilde güvenlik güçlerinin önünden kaçabilen teröristler olabiliyor. Allah beterinden korusun” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ”
Teröristin kimliğiyle ilgili soru üzerine Çelik, “Çok sayıda gözaltına alınan kişiler var. Onların üzerinden araştırma yapılıyor. Gerekli açıklama yapılacak. Netice itibariyle terörist. O halde genelde bu şekilde bakmak en doğrusudur. Nereye bağlantılı, kiminle bağlantılı, kimin maşası olduğuna bakmak Betkanyon gerekiyor. Çalışmalar son aşamaya geldi” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.